Άρτα: Λαοθάλασσα στην Άρτα για την πολιούχο Αγία Θεοδώρα (φωτο)

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη γιόρτασε χθες η Άρτα την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Θεοδώρα...
Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κόντος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, που αποτελεί οδοδείκτη πνευματικής προόδου για τους ανθρώπους των παρακμιακών καιρών μας.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χειροθέτησε Πνευματικό - Εξομολόγο τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Γότση, υπεύθυνο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος".
Picture
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας, καθώς και των Ιερών Λειψάνων της, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Picture
Χιλιάδες πιστών απ' όλη την Ήπειρο συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην μεγαλειώδη λιτάνευση προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Αγίας Θεοδώρας.​
Picture
​Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τους επισήμους, αλλά και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην εορτή. 
Και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να παρηγορήσει τις καρδιές των οικογενειών που είχαν απώλειες στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων.
Picture
​Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρέστησαν, εκπρόσωποι Κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Φορέων.
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Λαοθάλασσα στην Άρτα για την πολιούχο Αγία Θεοδώρα (φωτο)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 364079402643173578
item