Ο Κ. Καραμανλής μιλά πρώτη φορά μετά τα Τέμπη: Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Καραμανλής απαντά για πρώτη φορά τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε βουλευτές της ίδιας της ΝΔ που ζητούν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Αποκαλύπτει ότι δεν προτίθεται να μην είναι υποψήφιος και εξηγεί: «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από τη πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ότι συνέβη να με στείλει σπίτι του. Ο λαός όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει χαρακτηριστικά.

Ο τέως υπουργός υποστηρίζει, στη συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιώργο Παπαχρήστο, που παραθέτει τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή σε εισαγωγικά, πως έκανε ό,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων, που παράλαβε σε διάλυση, ενώ παράλληλα δεν θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβει τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων υπουργών.

Η συνομιλία Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Παπαχρήστο

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος μίλησε με τον Κώστα Καραμανλή και μεταφέρει όσα του είπε ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών.

Μεταφέρει τις εντυπώσεις του σε πλάγιο λόγο, αλλά έχει και δηλώσεις του πρώην υπουργού.

Γράφει συγκεκριμένα ότι:

«Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος πραγματικά με ότι συνέβη» (και εξηγεί ότι μπήκε στα βαγόνια πριν ολοκληρωθεί η διακομιδή των σορών και το θέαμα τον συγκλόνισε). 

"Προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολιτικά την κατάσταση, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, όχι εκείνος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του.

Επί του παρόντος δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει (να παραιτηθεί), από την στιγμή που 10 ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού.

Καραμανλής: «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω από την πολιτική, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν καταλαβαίνει γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του. «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από τη πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ότι συνέβη να με στείλει σπίτι του. Ο λαός όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ", μου είπε συγκεκριμένα.

Δεν θεωρεί ότι έχει ουσιαστική ευθύνη. Πολιτικά ναι, όχι ουσιαστικά. "Εκανα ότι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;".

Δεν φοβάται γιατί γι΄αυτά που υποστηρίζει, έχει όπως διατείνεται στοιχεία. "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ότι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα."

Τι συμβουλεύει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρώην πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Παπαχρήσος γράφει ακόμα ότι ο Κώστας Καραμανλής επί του παρόντος μαζεύει στοιχεία, ακούει εισηγήσεις και κάνει συναντήσεις.

"Ο άνθρωπος που τον στηρίζει περισσότερο είναι ο πατέρας του, ο τελευταίος των Καραμανλήδων, ο κυριος Αχιλλέας, ενώ και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι κοντά του.

Ο εξάδελφός του, πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον συμβουλεύει να μην παραιτηθεί, γιατί στη συνέχεια λέει ότι θα μείνει απροστάτευτος".


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Κ. Καραμανλής μιλά πρώτη φορά μετά τα Τέμπη: Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2810453063353456759
item