Τέμπη: Αποχώρησε σε ζωντανή σύνδεση ο Χαυτούρας -«Δεν έγραψα εγώ άδεια, δόθηκε από τον συνάδελφο, ηλεκτρονικά»

Ένταση σχετικά με την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ επικράτησε στον αέρα του Mega κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Live News».

Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου, Νίκου Χαυτούρα, και του παρουσιαστή της εκπομπής, Νίκου Ευαγγελάτου.

Ο γιατρός εκνευρίστηκε με τον τρόπο που ο δημοσιογράφος του έθετε τις ερωτήσεις σχετικά με την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει σε ζωντανή σύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων εξαιτίας της αναρρωτικής, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον απέσυρε από τα ψηφοδέλτιά του.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια τραγωδία με 57 θύματα και αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα αίτια του δυστυχήματος, ποιοι διόρισαν τους σταθμάρχες, ασχολείται με την άδεια του γιατρού. Και με αυτό, βέβαια, να ασχοληθεί.

Αλλά, αυτήν τη στιγμή προέχει η τραγωδία και, για να μη συμβεί άλλη τραγωδία, να δοθούν λύσεις στα αναπάντητα ερωτήματα», είπε αρχικά ο κ. Χαυτούρας.

Στη συνέχεια και σε απάντηση στο αν επιχειρεί εκείνος να συσκοτίσει την έρευνα, σημείωσε «Δεν υπέγραψα άδεια» και πρόσθεσε ότι «μπορούσε να επανεξεταστεί η άδεια από δευτεροβάθμια επιτροπή».

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήρθε στο νοσοκομείο, όπως έρχονται κι άλλοι. Και επειδή υπάρχει αναμονή στα ραντεβού, ήρθε και έψαχνε κάποιον γνωστό, μήπως και τον εξετάσει. Γιατί στη διαδικασία των ραντεβού θα πάνε πολύ αργά. Εγώ, όμως, δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. 

Τον είδα και θα μπορούσα να μη γράψω αυτά που είδα». Έτσι, έκανε ένα τηλεφώνημα στον συνάδελφό του «και του είπα ότι έχει πρόβλημα και να τον δει και ο ίδιος και να κρίνει. 

Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, ούτε είμαι ο Μέγας Ναπολέων. Του είπα, λοιπόν, ότι φαίνεται πως πονάει στη μέση και ότι έχει πρόβλημα με το πόδι. Από εκεί και πέρα στα εξωτερικά ιατρεία έπρεπε να εκφράσει την επιστημονική του άποψη».

Στη συνέχεια των ερωτήσεων και αναφορικά με το χαρτί που φαίνεται ότι έχει την υπογραφή του, ο κ. Χαυτούρας είπε: «Αυτό το χαρτί, στο βιβλίο συμβάντων έγραψα ότι τον έχω δει κι εγώ. Αλλά επειδή δεν είχα εξωτερικά ιατρεία… Δεν είναι παραπεμπτικό».

Όπως εξήγησε: «Εγώ είπα ότι χρήζει αδείας. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Γι' αυτό τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία. Συγγνώμη, δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Σας έδωσα απάντηση. Αυτό δεν ήταν να το κάνω εγώ. Έπρεπε να το κάνει ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων».

Στην ερώτηση ότι δόθηκε άδεια σε έναν άνθρωπο άμεσα εμπλεκόμενο με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και στη διαπίστωση ότι απέφυγε να δώσει εξηγήσεις, ο κ. Χαυτούρας επέμεινε: «Δεν έγραψα εγώ άδεια. Δεν έγραψα εγώ έναν μήνα άδεια. Η άδεια είναι ηλεκτρονική και δόθηκε από τον συνάδελφο ηλεκτρονικά».

Στην ερώτηση πως ο συνάδελφός του υποστηρίζει πως ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάνε αυτό», επισήμανε: «Δεν του είπα κάνε αυτό. Του είπα ότι φαίνεται να έχει θέμα. Είναι γιατρός και δεν είμαστε ούτε σε στρατόπεδο και δεν είμαι διοικητής».

Ακριβώς σε εκείνο το σημείο, ο κ. Χαυτούρας αποχώρησε από τη ζωντανή σύνδεση. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν στον Βόλο, εξήγησε στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι ρωτώντας τον κ. Χαυτούρα, εκείνος του είπε ότι το χαρτί αυτό είναι από το βιβλίο επισκεπτών και ότι δεν είναι παραπεμπτικό.


epirusblog.gr
5 of 5
Τέμπη: Αποχώρησε σε ζωντανή σύνδεση ο Χαυτούρας -«Δεν έγραψα εγώ άδεια, δόθηκε από τον συνάδελφο, ηλεκτρονικά»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5991165510754706134
item