Κυβέρνηση: Τι πιστεύουν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Ανδρουλάκη και τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό

Με όπλα τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου να αντιμετωπίσει την τοξικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες, με κύριο αντικείμενο την αναστροφή του κλίματος και την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν στη ζώνη των αναποφάσιστων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δώρο Ανδρουλάκη τα περί πρωθυπουργού "αγνώστου Χ"»

Η επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη να προτάσσει τον «άγνωστο Χ» ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, «επενδύοντας στην ασάφεια και μετατρέποντας το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα διαμαρτυρίας», όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, ενισχύει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης που θα μπορεί να αντιμετωπίσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα τα προβλήματα και τις διεθνείς κρίσεις που είναι σε εξέλιξη. 

Γι' αυτό και αντιμετωπίστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης ως «δώρο» που έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν τα αδιέξοδα της απλής αναλογικής και το ανεδαφικό της συγκρότησης κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, όπως ευαγγελίζονται ο κ. Ανδρουλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμπόρευση με τον Τσίπρα οι πραγματικές προθέσεις Ανδρουλάκη»

Το χάσμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαθαίνει και οι επιθέσεις από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, όπως χθες από το Κιλκίς, όπου μίλησε για «λυσσαλέα σύγκρουση» με το «σύστημα Μητσοτάκη», αποκαλύπτει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, «τις πραγματικές προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη για την επομένη των εκλογών», οι οποίες μεταφράζονται από τα ίδια ως «συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα». 

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ασφυκτική πίεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τα χαρτιά του και να αναφερθεί στα πρόσωπα που ο ίδιος προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού, «πριν τις εκλογές, ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν τι ψηφίζουν».

«Οι πολίτες περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα»

Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να δοθούν απαντήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις στα προβλήματα που τους απασχολούν, και σε αυτό το πεδίο θα κριθεί η εκλογική μάχη. 

«Περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καβγάδες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, δίνοντας το στίγμα για τη στρατηγική του ενόψει των εκλογών.

Οι δύο άξονες Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές

Προγραμματικά θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι σκοπεύει στην επόμενη Βουλή να εκκινήσει τη διαδικασία. 

Οι προτεινόμενες αλλαγές βρίσκονται υπό επεξεργασία και σε αυτές περιλαμβάνονται το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο τρόπος στελέχωσης των ΔΕΚΟ, κρατικών οργανισμών και φορέων όπου θα μπαίνουν δικλίδες για να μη χρησιμοποιούνται ως «πολιτικά σκαλοπάτια» και να κοπούν οι δεσμοί του κράτους με τα κόμματα.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για συνταγματική πρόβλεψη στον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο και αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για θέματα που θα μπουν με ένταση στην προεκλογική αντιπαράθεση, ώστε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν, με στόχο να αναδειχθεί από τη μία η αποφασιστικότητα του κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με κατεστημένα και αντιλήψεις, και από την άλλη η αγκύλωση της αντιπολίτευσης στο χθες που κρατά τη χώρα πίσω.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί μετά την προκήρυξη των εκλογών. Περιλαμβάνει 1.500 δράσεις και δίνεται έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, σε ένα νέο σύστημα υγείας και σε μέτρα για τη στήριξη των νέων.

Σήμερα ξεκινούν ξανά οι περιοδείες του κ. Μητσοτάκη, με πρώτο σταθμό τη Λαμία, όπου θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΝΔ στην πόλη. Επόμενος σταθμός είναι τα Ιωάννινα, τα οποία θα επισκεφθεί στις 5 Απριλίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Κυβέρνηση: Τι πιστεύουν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Ανδρουλάκη και τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9132908843354384021
item