Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για να πάνε οι βουλευτές του στο συλλαλητήριο

Τον δρόμο της εξόδου από την αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, πήρε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από το προεδρείο η Βουλή να διακόψει τις εργασίες της προκειμένου να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στη  συγκέντρωση, σημειώνοντας πως θα είναι  «πράξη ασέβειας στους νεκρούς» αν δεν συμβεί.

Με το αίτημα συντάχθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ήδη είχε δώσει το παρών στο συλλαλητήριο και όπως είπε, θα επέστρεφε αφού ολοκλήρωνε την παρέμβαση του στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την ενδοσχολική βία.

Σύμφωνη δήλωσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντική, και για συμβολικούς και για πολιτικούς λόγους, η διακοπή των εργασιών της Βουλής και η συμμετοχή των βουλευτών στο συλλαλητήριο έχει τη δική της πολιτική και ηθική αξία».

Αθανασίου σε Σκουρλέτη: «Αν θέλετε να αποχωρήσετε είναι δικό σας θέμα»

«Η Βουλή συμμετείχε στο τριήμερο εθνικό πένθος διακόπτοντας κάθε εργασία.  Ο λόγος μας είναι φτωχός απέναντι σε αυτή τη τραγωδία. 

Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να μετέχουν στο συλλαλητήριο. Αν θέλετε να αποχωρήσετε είναι δικό σας θέμα» απάντησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κεραμέως: «Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην ένταση»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόσθεσε: «Πίσω από τη συγγνώμη υπάρχει η συντριβή μας και όχι η υποκρισία κ. Σκουρλέτη. Δεν κρυβόμαστε. 

Αναγνωρίζουμε ευθύνες και προσπαθούμε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξη ώστε να μην ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε αντίστοιχες υποθέσεις. 

Σε όλα έχουν δοθεί απαντήσεις: για την συγγνώμη που ζητήσαμε και εσείς όχι. Για τις ευθύνες που αναλάβαμε και εσείς όχι. Για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εσείς κάνατε. Για τις δικές μας τοποθετήσεις και για την σιωπή του κ. Σπίρτζη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στην ένταση».


epirusblog.gr
5 of 5
Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για να πάνε οι βουλευτές του στο συλλαλητήριο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8644160568719238628
item