ΗΠΑ: Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις θα αποχωρήσει από τον ρόλο αυτό εντός του μήνα, γνωστοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Πράις, από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βρίσκεται στη θέση του εκπροσώπου του από τον Ιανουάριο του 2021, από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε και ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφεται από κ. Μπλίνκεν, θα παραμείνει στο ΥΠΕΞ, θα εργάζεται «απευθείας» για τον ίδιο. Δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι τα νέα του καθήκοντα.

«Μέσα σε μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τον ρόλο, επανέφερε τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στο υπουργείο, δίνοντας στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να θέτουν συχνά σκληρά ερωτήματα για την πολιτική μας», σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου.

Επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, του ρεπουμπλικάνου προκατόχου του κ. Μπάιντεν στην προεδρία, οι ενημερώσεις των συντακτών που είχαν διαπιστευτεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνονταν πολύ πιο αραιά.

«Ο Νεντ βοήθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υπερασπιστεί και να προωθήσει την ελευθερία του Τύπου σε όλη την υφήλιο κι αποτέλεσε υπόδειγμα της διαφάνειας και του ανοίγματος που εισηγούμαστε σε άλλες χώρες. 

Η συμβολή του θα συνεχίσει να ωφελεί το υπουργείο για καιρό μετά το πέρας της υπηρεσίας του», σύμφωνα με τον κ. Μπλίνκεν.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε πως ο κ. Πράις θα παραμείνει στο πόστο του ως τα μέσα του μήνα και κατόπιν θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5534221509017346462
item