Ανεσί: Ταξιδεύουμε στη «Βενετία των Άλπεων» και σας παρουσιάζουμε την καρτποσταλική της ομορφιά!

Το Ανεσί (ή Αννεσύ, ή Αννεσή ή Ανσί) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Άνω Σαβοΐας, τμήμα της περιοχής του Ροδανού στη νοτιοανατολική Γαλλία

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της ομώνυμης Λίμνης Αννεσύ, 35 χιλιόμετρα νότια της Γενεύης και είναι γνωστή ως το “μαργαριτάρι” των Γαλλικών Άλπεων“. 

Το Ανεσί αξίζει σίγουρα να μπει στην ταξιδιωτική σας λίστα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν όπως άλλωστε και άλλες πόλεις της Γαλλίας και να ζήσετε ένα ρομαντικό ταξίδι!

Παραδοσιακά μεσαιωνικά σπίτια στο Ανεσί
Παραδοσιακά μεσαιωνικά σπίτια στο κανάλι του ποταμού Thiou στην ιστορική παλιά πόλη του Ανεσί της Γαλλίας, στο δραματικό φως του ηλιοβασιλέματος.

Το Ανεσί θυμίζει Βενετία, αποκαλείται άλλωστε και “Βενετία των Άλπεων”, αφού είναι φωλιασμένη στην καρδιά των Άλπεων, τη διασχίζουν πανέμορφα κανάλια, και διαθέτει μια από τις μαγευτικότερες λίμνες της Γαλλίας!

Η παλιά συνοικία του Ανεσί είναι ένα μαγικό μέρος

Με κανάλια να τη διασχίζουν από τη μία άκρη ως την άλλη και να την κάνουν πραγματικά συγκλονιστική, η παλιά συνοικία της πόλης μαγεύει τον επισκέπτη.

Η ομοιότητα με τη Βενετία είναι τόσο εμφανής που οι κάτοικοι διοργανώνουν το αντίστοιχο βενετσιάνικο καρναβάλι, το οποίο δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στην ιταλική πόλη αν δεν κοιτάξει πίσω του τις επιβλητικές Άλπεις που στολίζουν μαγευτικά το τοπίο.

Το Ανεσί θεωρείται επίσης «το μαργαριτάρι των γαλλικών Άλπεων» εξαιτίας της πανέμορφης λίμνης που δένει αρμονικά το τοπίο και το κάνει ακόμα ομορφότερο. 

Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας και υπήρξε επαρχία του κόμη της Γενεύης στον 13ο αιώνα.

Η γραφική μεσαιωνική φυλακή στο Ανεσί
Η γραφική μεσαιωνική φυλακή στην παλιά γαλλική πόλη του Ανεσί. Σήμερα είναι μουσείο. Το κτίριο φαίνεται υπέροχο στη μέση του μεγάλου καναλιού της πόλης.

Στη συνέχεια κατοικήθηκε από τους κόμητες της Σαβοϊας ως το 1659 και χάρη σε αυτούς τους βαθύπλουτους αριστοκράτες απέκτησε πύργους και μοναδικά κτίσματα τα οποία διαθέτει ως σήμερα.

Μια πόλη με ιστορία αιώνων

Η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διενέξεις της καθολικής εκκλησίας και την αποκάλεσαν «Ρώμη των Άλπεων» για ένα διάστημα. Άγινε γαλλική πόλη πολύ αργά, το 1860. 

Ωστόσο το Ανεσί έγινε ευρέως γνωστό στα τέλη του 19ου αιώνα όταν άρχισαν να συρρέουν τουρίστες από όλο τον κόσμο τόσο για την πανέμορφη λίμνη όσο και για σκι στα ορεινά του.

Η λίμνη Ανεσί από ψηλά
Η λίμνη Ανεσί από ψηλά.

Σκοπός του δήμου ήταν να κρατήσει το πράσινο μέσα στο αστικό τοπίο, να συντηρήσει τα μεσαιωνικά κτίρια και πύργους της περιοχής και να τα αναμορφώσει. 

Λιμάνι, παραλίες, σπορ στο βουνό αλλά και ο μοναδικός μεσαιωνικός οικισμός στο κέντρο της πόλης κάνουν το Ανεσί κέντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Μαρίνα στο Talloires στη λίμνη Ανεσί στη Γαλλία
Μαρίνα στο Talloires στη λίμνη Ανεσί.

Δείτε επίσης μερικά ακόμα πανέμορφα χωριά της Ευρώπης…

5 + 1 ευρωπαϊκά χωριά από τα ομορφότερα στον κόσμο…

Πάντα θα υπάρχει το Παρίσι, η Ρώμη και η Βαρκελώνη, όμως κάποιες φορές αξίζει να αλλάζεις διαδρομή στην Ευρώπη και να κατευθύνεσαι σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς… Η γηραιά ήπειρος μάλιστα είναι γεμάτη πανέμορφα μέρη που αν ξεκινήσεις να τα απαριθμείς δεν έχουν τελειωμό!

Εδώ συγκεντρώσαμε 6 χωριά της Ευρώπης που είναι ανάμεσα στα ομορφότερα και δεν είναι γνωστά στους περισσότερους.

Δείτε τα 6 άγνωστα χωριά της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κανείς…

1. Korčula, Kροατία

Φανταστείτε το Ντουμπρόβνικ σε μικρογραφία, χωρίς τις ορδές τουριστών.

Το ειδυλλιακό νησί, ανοικτά των ακτών της Δαλματίας, είναι διαποτισμένο με μύθους. Τον 4ο αιώνα π.Χ. ήταν ελληνική αποικία, πριν τεθεί υπό ρωμαϊκή κυριαρχία, ενώ λέγεται οτι ήταν η γενέτεια του Μάρκο Πόλο.

Οι επισκέπτες της ενδιαφέρονται κυρίως για την εξερεύνηση της γοητείας της μεσαιωνικής πόλης, με τα απότομα πλακόστρωτα δρομάκια και τις παρθένες παραλίες της Αδριατικής.

Korčula, Kροατία

2. Aeroskobing, Δανία

Η λέξη «παραμύθι» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει το νησί Ærø, και ο λόγος γίνεται προφανής από τη στιγμή που θα αποβιβαστείτε από το πλοίο: αυτή η τελεία στη Βαλτική Θάλασσα, 3 ώρες από την Κοπεγχάγη, έχει χωριά με στενά λιθόστρωτα, δρομάκια με κόκκινα κεραμίδια, μισό-ξύλινα σπίτια που χρονολογούνται από το 1.600 που αρμόζουν στις ιστορίες των αδελφών Grimm.

Aeroskobing, Δανία

3. San Cassiano, Ιταλία

Ένας κρυμμένος θησαυρός στην περιοχή Alta Badia. Περιτριγυρισμένο=η από ορεινό τοπίο, αυτή η πόλη καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση ενός ταπεινού, ρουστίκ χωριού, διαθέτοντας την ίδια ώρα, δύο βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια.

Η οικογενειακή επιχείρηση Rosa Alpina προσφέρει μια ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή.

San Cassiano, Ιταλία

4. Budva, Μαυροβούνιο

Πλούσια σε τόσο φυσική ομορφιά και ιστορία, η Μπούντβα έχει μια ατμοσφαιρική παλιά πόλη, γεμάτη με εκκλησίες, αυλές, στοές και καφετέριες.

Ακριβώς νότια της πόλης είναι το εκπληκτικό Sveti Stefan, ένα βραβευμένο θέρετρο της Aman, σε ένα μικρό νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα στενό ισθμό. 

Δειπνήστε με βιολογικά προϊόντα, στρείδια βράχου και τοπικά τυριά σε ένα από τα πολλά ρομαντικά εστιατόρια.

Budva, Μαυροβούνιο

5. Reine, Νορβηγία

Το καλοκαίρι απολαύστε το εξωφρενικά όμορφο τοπίο-φιόρδ, τα βουνά, τα καταπράσινα λιβάδια, τις αξιολάτρευτες κοκκινόασπρες εξοχικές κατοικίες, ενώ το χειμώνα προετοιμαστείτε να παρακολουθησετε το Βόρειο Σέλας.

Reine, Νορβηγία

Reine, βόρειο σέλας

6. Gordes, Γαλλία

Είναι επίσημα ένα από τα «Plus Beaux Χωριά» της Γαλλίας, αλλά με κάποιο τρόπο παρέμεινε μακάρια από τη δημοσιότητα.

Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Plateau de Vaucluse, αποτελείται από ένα κάστρο του 12ου αιώνα και μπεζ πέτρινα σπίτια χτισμένα κάτω από έναν λόφο, περιτριγυρισμένο από λιβάδια λεβάντας και δάση.

Gordes, Γαλλία
Gordes, Γαλλία, λεβάντες

epirusblog.gr
5 of 5
Ανεσί: Ταξιδεύουμε στη «Βενετία των Άλπεων» και σας παρουσιάζουμε την καρτποσταλική της ομορφιά!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3298869354681757781
item