Ιταλία: Συγκρούστηκαν στον αέρα στρατιωτικά αεροσκάφη, έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή -Νεκροί οι δύο πιλότοι

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα κοντά στη Ρώμη, με τους πιλότους τους να σκοτώνονται επιτόπου, ενώ τα συντρίμμια τους κατέληξαν σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας φωτιά.

Οι πιλότοι των αεροσκαφών τύπου Siai Marchetti 208 σκοτώθηκαν ακαριαία μετά τη σφοδρή σύγκρουση που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει η Sun.

Τα αεροσκάφη έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζεύγος των αεροσκαφών πετούσε πάνω από την περιοχή Colle Fiorito, περί τα 35 χλμ βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας, όταν συγκρούστηκαν μετωπικά. Τα αεροσκάφη, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και ανήκαν στην 60η πτέρυγα, μετά τη σύγκρουση κατέληξαν στο έδαφος, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Γκουιντόνια.

Στις φλόγες τυλίχθηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Συγκεκριμένα, το ένα εξ αυτών κατέληξε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Κολφιορίτο προκαλώντας φωτιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το άλλο κατέληξε ανάμεσα σε δύο κτίρια, οδηγώντας σε προληπτική εκκένωση την περιοχή στην οποία έπεσε.

Σημειώνεται πως άλλα δύο αεροπλάνα συνόδευαν τα μοιραία αεροσκάφη, τα οποία ευτυχώς δεν ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

Μελόνι: Μας γεμίζει θλίψη ο θάνατος των πιλότων

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε τη «θλίψη» της για τον χαμό των δύο πιλότων της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Θλίψη μας γεμίζει ο θάνατος των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα στην Guidonia. Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια και την εγγύτητα στις οικογένειες, τους συναδέλφους και την Πολεμική Αεροπορία. Οι προσευχές μας απευθύνονται σε αυτούς».

Η ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι

La morte dei due piloti dell’Aeronautica Militare, scomparsi nell’incidente aereo avvenuto a Guidonia, ci riempie di dolore. A nome del Governo esprimo profonde condoglianze e vicinanza alle famiglie, ai colleghi e all’Aeronautica Militare. A loro vanno le nostre preghiere.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Συγκρούστηκαν στον αέρα στρατιωτικά αεροσκάφη, έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή -Νεκροί οι δύο πιλότοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7724374741133523383
item