Απεργία: Σύσταση για κλειστά καταστήματα την ώρα των συγκεντρώσεων από Εμπορικό Σύλλογο και Επιμελητήριο

Σε επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ήρθε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με θέμα τις απεργιακές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Αθήνα.

Λίγη ώρα μετά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, που ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να κλείσουν τα καταστήματά τους τις ώρες των κινητοποιήσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανέφερε ότι με αφορμή τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, «ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας».

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, «ο αρχηγός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΣΑ ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, επιχειρώντας με όλες τις δυνάμεις της για να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. 

Παρόλα αυτά, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε από τους εμπόρους να είναι σε απόλυτη συνεργασία με την αστυνομία, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της».

Αυτές, συνεχίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, «ίσως απαιτήσουν ακόμα και το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς και την αποκομιδή χαρτονιών και εύφλεκτων αντικειμένων από τις προσόψεις, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία επιχειρήσεων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης» κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ για την απεργία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει των αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων, το ΕΒΕΑ απευθύνει σοβαρή σύσταση προς τα μέλη του επιχειρήσεις και καταστήματα του κέντρου της Αθήνας να παραμείνουν κλειστά κατά τις ώρες των κινητοποιήσεων για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων, των πολιτών και των ιδίων των επιχειρήσεων, αλλά και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων, καθώς και για τη διευκόλυνση συμμετοχής όποιων επιθυμούν στις ειρηνικές εκδηλώσεις.

Όπως το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και αναφαίρετο, ομοίως ιερή και πρώτιστης σημασίας για το κοινωνικό σύνολο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία της περιουσίας όλων των εμπόρων και των επαγγελματιών και η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».


epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία: Σύσταση για κλειστά καταστήματα την ώρα των συγκεντρώσεων από Εμπορικό Σύλλογο και Επιμελητήριο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7781158268306641916
item