Γιάννενα: Κλείνουν τα ΚΤΕΟ, αδειάζει χώρος για ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ

Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΤΕΟ Ιωαννίνων στις υπηρεσίες της 5ης ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου όταν ανακοινώθηκε από τον ίδιο εν μέσω αντιδράσεων, το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ Ιωαννίνων, οι εγκαταστάσεις θα παραχωρηθούν προς χρήση στις δύο υπηρεσίες που από καιρό ζητούν τη μετεγκατάστασή τους.

Μετά την σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, λόγω της σοβαρότητάς του το θέμα ήρθε για τη λήψη απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι χώροι επαρκούν για την άρτια φιλοξενία των δύο υπηρεσιών και για την εύκολη κίνηση του προσωπικού τους προς την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, όπου βρίσκονται τα περισσότερα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Το κτίριο πρόκειται να συντηρηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου εξωτερικά και τα αυτοκίνητα της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ θα μπουν και θα μοιραστούν το χώρο “ώστε από κοινού ό,τι ζητείται έκτακτο να έχουν το προβάδισμα της άμεσης αντίδρασης” όπως ανέφερε.

“Είναι η καλύτερη λύση μετά το οριστικό κλείσιμο των δύο υπηρεσιών, στην Άρτα και τα Γιάννενα. Το ΚΤΕΟ της Άρτας είχε κλείσει εδώ και τρία χρόνια και θα τα οργανώσουμε να είναι χρήσιμα στην κοινωνία” τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Μιλώντας για το ΕΚΑΒ ανέφερε πως 2-3 οχήματα του ΕΚΑΒ για τις κλήσεις της πόλης, θα παραμείνουν στο παλιό “Χατζηκώστα”. 

Η κριτική για το κλείσιμο των ΚΤΕΟ

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με τη δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο ΕΚΑΒ και την 5η ΕΜΑΚ, διατήρησαν ωστόσο τις ενστάσεις τους για το κλείσιμο των ΚΤΕΟ.

Ο Γιώργος Ζάψας από το “Κοινό των Ηπειρωτών” υποστήριξε πως η Περιφερειακή Αρχή όφειλε να κρατήσει ένα τουλάχιστον ΚΤΕΟ για τις δικές της ανάγκες αλλά ούτε καν αυτό δεν έκανε.

“Επειδή ακριβώς είχαμε εκφράσει τις έντονες ενστάσεις μας για την πολιτική που ασκήσατε στο θέμα του κλεισίματος των ΚΤΕΟ, γι’ αυτό και διατηρούμε τις ενστάσεις μας. Πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να ακυρώσεις μία δομή για να πας σε μια άλλη” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Κωτσαντής από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” τόνισε πως το ΕΚΑΒ πρέπει να οργανωθεί όχι μόνο στις νέες εγκαταστάσεις που του παραχωρούνται αλλά να δημιουργηθούν και σταθμοί του ΕΚΑΒ όπως για παράδειγμα στο Λούρο όπου έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα το τελευταίο διάστημα 3-4 άνθρωποι.

“Το κράτος είναι ενιαίο. Δεν υπάρχουν άλλα οικόπεδα στα Γιάννενα;” αναρωτήθηκε ο κ. Κωτσαντής.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλείνουν τα ΚΤΕΟ, αδειάζει χώρος για ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3147146910421292069
item