Γιάννενα: ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων - Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα να είναι απαρχή ενός νικηφόρου αγώνα

Με τους αρνητικούς παράγοντες σε βάρος των γυναικών να εξακολουθούν να αποτελούν σκληρή πραγματικοτητα και με την ευχή για ένα νικηφόρο αγώνα… η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται με ανακοίνωσή της στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι διακρίσεις και η βία εις βάρος των γυναικών παραμένουν αρνητικοί παράγοντες κλίματος ανισότητας και έλλειψης δημοκρατίας παρά το γεγονός, ότι οι γυναίκες κατακτούν όλο και πιο σημαντικές θέσεις στην εργασία και την κοινωνία, καταβάλλοντας ωστόσο επίμονες και διαρκείς προσπάθειες.

Μπορεί να είναι ημέρα εορτής αλλά συνιστά και ημέρα απαρίθμησης αρνητικών δεδομένων ισότητας των φύλων.

Όλοι εμείς τη σημερινή ημέρα, έχουμε το ηθικό χρέος να υπερασπιστούμε και να αναγνωρίσουμε την γυναίκα ως σύμβολο αξιών και αρχών της κοινωνίας καθώς και αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη ανάδειξης όλων των δικαιωμάτων που θα θέσουν τη γυναίκα – μητέρα ως πρότυπο και προτεραιότητα της κοινωνίας, να της αναγνωρίσουν ηθικά και υλικά τη μέγιστη προσφορά της στην κοινωνία.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το 2023 πρέπει να είναι η αρχή ενός νέου αγώνα για την τελική νίκη προκειμένου να επιτευχθούν οι σημαντικές αλλαγές“.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων - Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα να είναι απαρχή ενός νικηφόρου αγώνα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2517098428440215296
item