Τέμπη: Πρώτο επισκεπτήριο για τον σταθμάρχη στις φυλακές Λάρισας -Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ με τις βάρδιες

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο μοιραίος σταθμάρχης βρίσκεται στο κελί των φυλακών Λάρισας αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο.

Οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, oι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές, αφού ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν τα πολυσέλιδα πορίσματα που περιέχουν κρίσιμα στοιχεία τα οποία ρίχνουν «φως» στα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που σε πρώτη φάση το προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα Πέμπτη να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

Η διαδικασία έχει προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών, σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισθέντα σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν και πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία των Τεμπών, όπως ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να βρίσκεται στο πόστο του ως τις 23:00 και έφυγε νωρίτερα. Σύμφωνα με το περιβάλλον του προηγούμενου σταθμάρχη, εκείνος έφυγε στην ώρα του.

Πρώτο επισκεπτήριο για τον κρατούμενο σταθμάρχη

Στις φυλακές Λαρίσης βρίσκεται λοιπόν ο 59χρονος συλληφθείς σταθμάρχης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για τα τραγικά λάθη που έκανε τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ οι συνάδελφοί του ρίχνουν «φως» στα γεγονότα που συνέβησαν τη νύχτα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Σύμφωνα με το Star, στο ίδιο κελί μαζί με τον σταθμάρχη βρίσκονται άλλοι 3 ηλικιωμένοι κρατούμενοι, καθώς η διεύθυνση έκρινε πως έπρεπε να τον τοποθετήσει σε ήσυχο και ασφαλή χώρο για να αποτραπούν ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον του.

Να σημειωθεί ότι ο μοιραίος σταθμάρχης πέρασε και από εξέταση ειδικού ψυχολόγου για να διαπιστωθεί αν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σύμφωνα με το Star, ο 59χρονος σταθμάρχης περνά μόνος τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάνοντας βόλτες στον προαύλιο χώρο, δίχως να δημιουργεί προβλήματα. Η πρώτη που τον επισκέφθηκε στις φυλακές ήταν η σύζυγός του, η οποία -σύμφωνα με το Star- του πήγε ρούχα.

Οι συγκρατούμενοι του σταθμάρχη δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, και για τον λόγο αυτόν τον τοποθέτησαν στο ίδιο κελί.

Τα εξαντλητικά ωράρια των σταθμαρχών -Χωρίς ρεπό για 20 μέρες

Στο Star μίλησαν χθες οι δύο σταθμάρχες που έκαναν τις προηγούμενες βάρδιες από τον προφυλακισμένο συνάδελφό τους. Όπως είπαν, τα ωράρια ήταν εξαντλητικά, ενώ ο ένας εξ αυτών τόνισε πως θα μπορούσε να βρίσκεται αυτός στη θέση του, αλλά άλλαξε τη βάρδια λόγω φόρτου εργασίας.

Ο ένας σταθμάρχης που μίλησε στο Star ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τη βραδινή βάρδιά του με την πρωινή λόγω εξάντλησης, αφού δούλευε χωρίς ρεπό επί 20 ημέρες. Πρόκειται για τη βραδινή βάρδια της μοιραίας νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου με την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σταθμάρχες αναγκάζονταν να αλλάζουν μεταξύ τους τις βάρδιες ώστε να εξυπηρετήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις που είχαν, καθώς τα ωράρια είναι εξαντλητικά.

Σχετικά με τον σταθμάρχη που είχε την αμέσως προηγούμενη βάρδια από τον 59χρονο κρατούμενο, ισχυρίζεται ότι έκανε επιτυχημένα 35 ελιγμούς τρένων από τις 14:00 έως τις 23:00 και ότι σχόλασε κανονικά στην ώρα του. Είπε πως ο πρώτος ελιγμός του 59χρονου συναδέλφου του προκάλεσε τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.


epirusblog.gr
5 of 5
Τέμπη: Πρώτο επισκεπτήριο για τον σταθμάρχη στις φυλακές Λάρισας -Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ με τις βάρδιες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5977288191498047486
item