Στο ΚΚΕ η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη -Λίγα τα ελαφρυντικά για την κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά»

Με το ΚΚΕ συμπορεύεται η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Σε δήλωσή της εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «η πενταετής διακυβέρνηση της Αριστεράς -του ΣΥΡΙΖΑ- άλλαξε πολύ λιγότερα από τις προσδοκίες του λαού, στο παλιό σύστημα του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

«Δεν ήθελε, δεν μπορούσε; Λίγα είναι τα ελαφρυντικά για τη διακυβέρνηση από την πρώτη φορά Αριστερά, τις συνεργασίες της με πρόσωπα αμφιλεγόμενης κουλτούρας και κόμματα αντίθετης ιδεολογίας και την αδυναμία έτσι της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων του λαού και της χώρας. 

Για την απώλεια του κινηματικού και ριζοσπαστικού της χαρακτήρα, όπως και την απομάκρυνση και απογοήτευση ενός πολύ αξιόλογου πολιτικού της δυναμικού» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

«Σήμερα είμαστε προ των εκλογών μετά από μία τετραετή διακυβέρνηση από τη ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της, το κομματικό κράτος και τη σκοτεινή διαχείριση του δημόσιου πλούτου υπέρ των ολίγων σε βάρος του λαού, την εγκληματική αδιαφορία για την προστασία και την ασφάλεια του λαού και τις πληγές στη δημοκρατία μας με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κ.ά.» προσθέτει η κυρία Αικατερινάρη και τονίζει ότι μετά από σε βάθος αναζήτησή της, «καταλήγω στη συμπόρευσή μου στις τάξεις του ΚΚΕ, συνειδητοποιώντας βαθιά μέσα μου ότι είναι το πιο ικανό για τη δικαίωση των πανανθρώπινων ιδεών και αγώνων της Αριστεράς».

Τέλος, επισημαίνει: «Έκανα τη δήλωσή μου αυτή λίγες μέρες πριν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα! 

Σήμερα με ανείπωτη θλίψη και οργή αναζητώ τις ευθύνες όχι μόνο στις κυβερνήσεις για την ακραία αυτή κατάντια της χώρας μου, αλλά και στον κάθε πολίτη, τον εαυτό μου, γιατί δεν αγωνισθήκαμε ακόμη παραπάνω για μια χώρα που πρωτίστως θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια στον λαό της».


epirusblog.gr
5 of 5
Στο ΚΚΕ η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη -Λίγα τα ελαφρυντικά για την κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8167112572173725144
item