Γιάννενα: Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τμηματική παράδοση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του έργου COOFHEA-2, το οποίο υλοποιείται από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Interreg «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 1.260.000 € και περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά 35 διαφορετικών κατηγοριών υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ποσότητας 86 τεμαχίων.

Στο πλαίσιο των τμηματικών παραδόσεων, τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε η παραλαβή σημαντικού εξοπλισμού:

– τριών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης με προϋπολογισμό 45.000 € με ΦΠΑ.

– ενός λαπαροσκοπικού πύργου Ultra HD 4K για γυναικολογική χρήση, με προϋπολογισμό 100.000 € με ΦΠΑ.

Για τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης με την προμήθειά τους ολοκληρώνεται ένας 5ετής κύκλος αναβάθμισης και αντικατάστασης όλων των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΠΓΝΙ (9 θέσεις).

Το λαπαροσκοπικό σύστημα για γυναικολογική χρήση (φωτο. 2) είναι τεχνολογίας αιχμής, διαθέτει φυσική ανάλυση Ultra HD 4096 X 2160 (2160p – progressive scan) 4K, ενσωματώνει τη νέα μέθοδο φθορίζουσας απεικόνισης μέσω σκιαγραφικού Ινδοκυανίνης Πράσινης (ICG) και διαθέτει τελευταίου τύπου συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας για τη βελτίωση της ενδοσκοπικής εικόνας με καλύτερη λεπτομέρεια, για καλύτερη διαγνωστική αξιολόγηση.

«Αυτή η προσθήκη αναβαθμίζει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες η Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΙ και πρωτοπορεί σε όλη την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ μάλιστα τέθηκε σε κλινική λειτουργία και ήδη αξιοποιήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις που διενήργησαν οι χειρούργοι-γυναικολόγοι του ΠΓΝΙ», σημειώνεται.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέος σύγχρονος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1208213629950836341
item