Τι σημαίνει αν βλέπετε νεκρό άτομο στα όνειρά σας;

Ο θάνατος είναι ένα καταστροφικό γεγονός που φέρνει πόνο και δυστυχία σε αγαπημένα πρόσωπα, μέλη της οικογένειας και φίλους. 

Για αρκετούς αποτελεί πολύ λεπτό θέμα με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να το συζητούν.

Όπως και η γέννηση, ο θάνατος είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2003, τα όνειρα θανάτου, ιδιαίτερα η επιστροφή ενός αποθανόντος αγαπημένου προσώπου ή ο θάνατος ζωντανών συγγενών, είναι πολύ συνηθισμένα. 

Αν έχεις βιώσει πρόσφατα την απώλεια ενός αγαπημένου σου προσώπου μην εκπλαγείς αν το δεις στα όνειρά σου.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτήν την κατάσταση με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι θα δεις τέτοια όνειρα κυρίως λόγω της στενής σου σχέσης με τον νεκρό.

Τι σημαίνει να βλέπεις έναν νεκρό στα όνειρά σου

Πολλοί ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα όνειρά μας έχουν βαθύτερο νόημα. Συχνά μεταφέρουν ένα μήνυμα και αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές μας εμπειρίες. Γι’ αυτό είναι λογικό τα όνειρα για νεκρά άτομα να έχουν μια μεγάλη λίστα πιθανών εξηγήσεων.

1) Πένθος

Η θλίψη είναι ένας κοινός παράγοντας πυροδότησης τέτοιων ονείρων. Η απώλεια της οικογένειας ή των φίλων είναι δύσκολη για κάθε άνθρωπο. 

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να έχεις επαναλαμβανόμενα όνειρα για αυτά τα άτομα και να βυθίζεσαι στις αναμνήσεις που έχεις μαζί τους. Αυτό το όνειρο είναι σημάδι ότι δεν έχεις αποδεχτεί τον θάνατό τους και χρειάζεσαι απαντήσεις.

2) Καθοδήγηση

Τα όνειρα για το θάνατο θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων που έχεις καθυστερήσει στη ζωή σου.

Ίσως να έχεις αμελήσει την υγεία σου, να αποφεύγεις ορισμένες αντιπαραθέσεις και να θέτεις τον εαυτό σου σε άμεσο κίνδυνο.

Το να βλέπεις ένα πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή στον ύπνο σου, ιδιαίτερα εκείνον που σε βοηθούσε και σε καθοδηγούσε στην επίλυση προβλημάτων, είναι σημάδι ότι πρέπει να ελέγξεις τη ζωή σου και να βάλεις τέλος στην αναβλητικότητα.

3) Το τέλος

Τα όνειρα για θάνατο θα μπορούσαν να συμβολίζουν το τέλος κάποιου σημαντικού τομέα στη ζωή σου. 

Αυτά τα όνειρα είναι ένα μήνυμα από το υποσυνείδητο ότι πρέπει να εγκαταλείψεις το παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά.

4) Φόβος

Το όνειρό σου μπορεί να αντανακλά τον φόβο του θανάτου ή να είναι σημάδι πως ανησυχείς πολύ για τον εαυτό σου ή ενδίδεις σε σκοτεινές σκέψεις.

5) Μια νέα αρχή

Μερικές φορές, το να ονειρεύεσαι τον θάνατο ή να μιλάς με έναν πεθαμένο προμηνύει μια εποχή μεταμόρφωσης που έρχεται στη ζωή σου. 

Αυτή η μεταμόρφωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στον χώρο εργασίας, την οικογένεια ή τις σχέσεις σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι σημαίνει αν βλέπετε νεκρό άτομο στα όνειρά σας;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7356932054135682599
item