Καζάλε Μαρίτιμο: Το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό της Μεσογείου που είναι… σκέτο παραμύθι!

Με το που πατά κανείς το πόδι του στο Καζάλε Μαρίτιμο (Casale Marittimo) αισθάνεται σαν να έχει μεταφερθεί αυτομάτως στο Μεσαίωνα: Σιωπή, πέτρα και χωρικοί που τριγυρνούν στα σοκάκια…

Καζάλε Μαρίτιμο πανοραμική

Το Καζάλε Μαρίτιμο βρίσκεται στην Ιταλία, στην επαρχία της Πίζας στην της Τοσκάνη, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλωρεντίας και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πίζας και είναι το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό όλης της Μεσογείου!
Η… μεταφορά στο παρελθόν ξεκινάει με το που αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του στην είσοδο του χωριού και αρχίσει να περπατά στα στενά πέτρινα σοκάκια που οδηγούν στο κάστρο όπου χτυπά η καρδιά του Καζάλε Μαρίτιμο.

Η στάση στο Camarlingo ένα από τα παλαιότερα κτίσματα του χωριού επιβεβλημένη. Οπως και η στάση Palazzo della Canonica, κτίσμα πιο πρόσφατο αλλά εξίσου εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό του, το ρωμαϊκό δωμάτιο με το ασπρόμαυρο ψηφιδωτό και τα απομεινάρια από τους χρωματιστούς τοίχους, είναι από αυτά που όλοι οι επισκέπτες του υπέροχου αυτού μικροσκοπικού ιταλικού χωριού θέλουν να δουν.

Καζάλε Μαρίτιμο σοκάκια

Πέρα από αυτά υπάρχουν πολλά άλλα τα οποία αξίζει να δει κανείς στο Καζάλε Μαρίτιμο, αλλά ίσως, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι το να… μην κάνει απολύτως τίποτα!

Το…τουριστικό άγχος μπορεί να χαλάσει την ομορφιά και τη μαγεία ενός τόπου που έχει την ικανότητα να σε μεταφέρει αμέσως στο παρελθόν!

Καζάλε Μαρίτιμο Τοσκάνη
Καζάλε Μαρίτιμο χωριό

Τα πετρόχτιστα σοκάκια και σπίτια, τα χωράφια τριγύρω, η θέα στη θάλασσα, ορισμένες φορές, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ακόμη και ως τα νησιά του αρχιπελάγους της Τοσκάνης, Ελμπα, Καπράγια, Γοργόνα, τα σύννεφα, η θάλασσα συνθέτουν ένα σκηνικό μαγικό.

Μια “ακινησία” που κάνει το χωριό να μοιάζει με σκηνικό παραμυθιού το οποίο ούτε ο ίδιος ο επισκέπτης δεν θέλει να διαταράξει!

Καζάλε Μαρίτιμο βόλτα στο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης
Σοκάκια πέτρινα στο Καζάλε Μαρίτιμο
Καζάλε Μαρίτιμο, Τοσκάνη
Καζάλε Μαρίτιμο

Οσον αφορά το φαγητό, τα σνακ του Dosaggio Zero είναι φημισμένα: βιλογικά κρασιά από την Τοσκάνη και λαχταριστά αλλαντικά, ενώ για δείπνο με θέα, η ταράτσα του Locanda Le Volte σας υπόσχεται μια ιδιαίτερη εμπειρία…

Καζάλε Μαρίτιμο μαγαζιά

Καζάλε Μαρίτιμο αμπελώνες
Καζάλε Μαρίτιμο γενική εικόνα του χωριού

epirusblog.gr
5 of 5
Καζάλε Μαρίτιμο: Το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό της Μεσογείου που είναι… σκέτο παραμύθι!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8261609249900371465
item