Τουρκία - Δημοσκοπήσεις: Ο Ερντογάν «πέφτει», ο Κιλιτσντάρογλου διατηρεί προβάδισμα

Φουντώνει η δυσαρέσκεια του τουρκικού λαού σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν μετά και το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που κατέδειξε την ανεπάρκεια στον κλάδο των οικοδομών, εντείνοντας το αίσθημα της ανασφάλειας.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πάντως, αποτυπώνεται η κατρακύλα του επικεφαλής του κυβερνώντος ΑΚΡ, με την κόπωση να αποδεικνύεται από τον αριθμό όσων καταγγέλλουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τον φονικό σεισμό.

Την ίδια στιγμή και παρά τα επιδόματα που έχει διανείμει ο Ερντογάν, ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εμφανίζεται να ανεβάζει τα ποσοστά του και να διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του AKP.

Η γειτονική χώρα μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο και -όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου- στις εκλογές στην Τουρκία θα συμμετάσχουν 36 κόμματα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση, αυτή την φορά της εταιρείας Aksoy καταγράφει απώλειες του Ταγίπ Ερντογάν: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε 26 επαρχίες, σε δείγμα 1.537 ατόμων, η Λαϊκή Συμμαχία συγκέντρωσε 38,2%, ενώ η Συμμαχία του Έθνους (σ.σ. αντιπολίτευση) πήρε προβάδισμα με 44,1%.

Όπως έδειξε, πριν από λίγες ημέρες, δημοσκόπηση της MetroPoll, το κυβερνών κόμμα έχασε τέσσερις μονάδες σε σχέση με τις μετρήσεις του Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, πάνω από το ένα τρίτο των Τούρκων, το 34%, λένε ότι η κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Στο πλαίσιο της μηνιαίας δημοσκόπησης «Turkey's Pulse» που πραγματοποιήθηκε από τη MetroPoll σε 2.118 άτομα σε 28 επαρχίες μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων, ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται περισσότερο για τις απώλειες από τον σεισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που αναρτήθηκαν στο Twitter την Πέμπτη από τον καθηγητή Özer Sencar, ιδιοκτήτη της MetroPoll, αποκάλυψαν ότι το 34,4% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση του AKP ήταν «η περισσότερο υπεύθυνη για τις απώλειες από τον σεισμό».

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία - Δημοσκοπήσεις: Ο Ερντογάν «πέφτει», ο Κιλιτσντάρογλου διατηρεί προβάδισμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3064268737708195634
item