Άρτα: Φοιτητικοί Σύλλογοι για μηνιαίες κάρτες μετακίνησης - Μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές

Ανακοίνωση έστειλαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Άρτας σχετικά με την υπογραφή σύμβασης από Δήμο και Αστικό ΚΤΕΛ για τις μηνιαίες κάρτες μετακίνησης των φοιτητών. Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε σύμβαση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Δήμο Άρτας και το αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για μηνιαίες κάρτες μετακίνησης των φοιτητών οι οποίες κοστολογούνται στα 15 ευρώ τον μήνα, με απεριόριστα δρομολόγια.

Το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση διεκδικείται από τους φοιτητές για πολλά χρόνια και φέτος με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των αγωνιστικών Φοιτητικών Συλλόγων στην Άρτα καταφέραμε να αποσπάσουμε αυτό το μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους οι οποίοι εξαιτίας της ακρίβειας δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, αφού τα ενοίκια είναι στον θεό, υπάρχουν αυξημένες τιμές στο σουπερμάρκετ και δίνουν 40 ευρώ τον μήνα απλά για να πηγαίνουν στην σχολή τους.

Η διεκδίκηση αυτή των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και την οργανωμένη πάλη, είναι τρανή απόδειξη πως ό,τι έχει κερδίσει η νεολαία το έχει κάνει με αγώνες, υψώνοντας γερό ανάστημα στα εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης αλλά και οι προηγούμενες. 

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, θα είναι δωρεάν και θα προάγει την καθολική γνώση του επιστημονικού μας αντικειμένου.

Μέσα από τους αγώνες μας ως τώρα επίσης καταφέραμε και διεκδικήσαμε να μην εφαρμοστεί η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και συνεχίζουμε δυναμικά για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων!».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Φοιτητικοί Σύλλογοι για μηνιαίες κάρτες μετακίνησης - Μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4142442262740653466
item