Γιάννενα: Καταδίκη από τον Άρειο Πάγο επειδή πέταξε στη λίμνη την έγκυο αρραβωνιστικιά του

Ένας επιχειρηματίας από τα Γιάννενα ο οποίος έδωσε εντολή σε τρία άτομα το 2015, να πετάξουν στη λίμνη την έγκυο αρραβωνιαστικιά του για να πνιγεί.

Η γυναίκα ήταν έγκυος, του ζήτσε να χωρίσουν τονίζοντάς του ωστόσο ότι θα κρατούσε το παιδί που κυοφορούσε, κάτι με το οποίο δε συμφωνούσε ο επιχειρηματίας.

Της έκλεισε ραντεβού για να συζητήσουν το θέμα και μαζί του ήταν τρία ακόμη άτομα.

Τα τρία άτομα δια της βίας έβαλαν τη γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο και από εκεί την μετέφεραν στη λίμνη των Ιωαννίνων την ώθησαν προς την όχθη και την πέταξαν μέσα στα νερά με 6 βαθμούς κελσίου ώστε να αποβάλλει.

Βρεγμένη, τραυματισμένη και ταλαιπωρημένη όπως ήταν πήγε στο αυτοκίνητό της και βρήκε το κινητό της τηλέφωνο. Κάλεσε αμέσως την Αστυνομία λέγοντας «με έριξαν μέσα στη λίμνη, πήγαν να με σκοτώσουν, ελάτε γρήγορα, κρυώνω».

΄`Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα,  σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσιμπούκη, ο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμο το αίτημα του επιχειρηματία να μετατραπεί η εις βάρος του κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσθείσα από κοινού, σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη.

Τελικά, ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Κατά της καταδικαστικής απόφαση άσκησε αναίρεση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η καταδικαστική απόφαση έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτούν το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, αφού εκθέτει τα πραγματικά περιστατικά κ.λπ. με πληρότητα, χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά.

Παράλληλα, ο Αρειος Πάγος απέρριψε ως απαράδεκτο τον ισχυρισμό του επιχειρηματία ότι η καταδικαστική απόφαση παραβίασε την αρχή της δίκαιης δίκης, ως προς το σκέλος εκείνο του ορθού τρόπου ελέγχου και αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη η γυναίκα γέννησε ένα υγιέστατο παιδί το οποίο σήμερα είναι 7 ετών. 

Παράλληλα συνέχισε τη ζωή της χωρίς τον επιχειρηματία, παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο ένα ακόμα παιδί. Ο Πανάγαθος Θεός να τις δίνει δύναμη!

Πηγή: protothema.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταδίκη από τον Άρειο Πάγο επειδή πέταξε στη λίμνη την έγκυο αρραβωνιστικιά του
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4735910119267027585
item