Νίκος Ορφανός για τραγωδία στα Τέμπη: «Είναι ένα αδιανόητο δυστύχημα, ας σωπάσουν τα κόμματα»

«Είναι ένα αδιανόητο δυστύχημα… Ούτε σε κλίμακα μοντελισμού δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Ξέρετε, με τα τρενάκια που στήνουν κάποιοι μοντελιστές σε μικρογραφία.

nikorff 317393785 824192065506672 6045126634591457128 n

Ο σιδηρόδρομος είναι παρατημένος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Κανείς δεν πίστευε σε αυτόν, κανένα κόμμα δεν είχε πολιτική για τα τρένα ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας» λέει ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, ηθοποιός Νίκος Ορφανός, σχεδόν μόνιμος επιβάτης τρένων.

louloudi

«Όλη μου τη ζωή ταξιδεύω με τρένο. Είναι το αγαπημένο μου μέσον. 

Σαράντα τόσα χρόνια τώρα έχω αμέτρητα ευτράπελα περιστατικά, ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων, ματαιώσεων, ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά ατυχήματος ποτέ

Το τελευταίο μόλις δίμηνο έζησα μια αδικαιολόγητη μιας ώρας καθυστέρηση αναχώρησης από τον Σταθμό Λαρίσης, σταθμούς όπου καμία αναγγελία της άφιξης της αμαξοστοιχίας δεν γινόταν,

orfanosτο τρένο έφτανε σιωπηλά, σε έναν σταθμό φάντασμα, χαλασμένες τουαλέτες, χαλασμένες πρίζες στα κουπέ, χαλασμένα φώτα και κλιματισμό, ελεγκτές να κάνουν ανακοινώσεις στα αγγλικά χωρίς να ξέρουν αγγλικά ούτε στοιχειωδώς, ανταποκρίσεις από σταθμούς που έφευγαν ό,τι ώρα ήθελαν και γραμμή πληροφοριών που δεν ήξερε αν λόγω κακοκαιρίας γίνονταν δρομολόγια…» πρόσθεσε.

treno 1

Ο Νίκος Ορφανός περιγράφει την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου και των βαγονιών, μιλώντας για την απαξίωση των τρένων από την Πολιτεία. «Ταξιδεύω κάθε εβδομάδα με το τρένο. Θα μπορούσα να είμαι σε αυτό το δρομολόγιο. 

Ταξιδεύω πρώτη θέση συνήθως, για να εργάζομαι. Απ’ ό,τι είδα, τη σύγκρουση την υπέστησαν στη σφοδρότητά της τα τρία πρώτα βαγόνια, δηλαδή η μηχανή, η πρώτη θέση και το κυλικείο.

1119 NIKOS ORFANOS 30052022Στην άνοδο έτσι είναι η διάταξη, στην κάθοδο είναι αντίστροφα. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν θα σταματήσω να ταξιδεύω με το τρένο

Δεν θα σταματήσω να λέω πως δεν υπάρχουν αναπτυγμένες χώρες χωρίς άριστο σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Να μη μιλήσουμε για το χάλι του Σταθμού Λαρίσης, του κεντρικού σταθμού της χώρας, μια διαχρονική ντροπή. Ας σωπάσουν τα κόμματα, λοιπόν, σήμερα».

epirusblog.gr
5 of 5
Νίκος Ορφανός για τραγωδία στα Τέμπη: «Είναι ένα αδιανόητο δυστύχημα, ας σωπάσουν τα κόμματα»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3603272543800463003
item