Οι συναντήσεις του Ανδρουλάκη με Ευρωπαίους σοσιαλιστές και η ευχή του Σολτς για το ΠΑΣΟΚ

Μια συνάντηση με ευρωπαϊκό συμβολισμό ήταν η χθεσινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος των σοσιαλδημοκρατών, Λαρς Κλινγκμπάιλ, στο γραφείο του στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο διάστημα επιθυμεί να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας και με άλλα αδελφικά ευρωπαϊκά κόμματα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ισχυροποιήσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στον σοσιαλδημοκρατικό χάρτη.

Επιπλέον, την Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρόσυνοδος των PES στην οποία συμμετέχει ως μέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Θεωρείται βέβαιο ότι, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στο δυστύχημα των Τεμπών και την ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών στη χώρα μας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Λαρς Κλινγκμπάιλ ανέφερε ότι αυτή γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. 

Με τον πρόεδρο του SPD, να παραδέχεται ότι η σύγκρουση των δύο τρένων προκάλεσε σοκ και στους Γερμανούς. «Εκφράζω τη συμπαράστασή μας στον ελληνικό λαό. Ήταν ένα δυστύχημα, που μας σόκαρε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα γίνει σε λίγες μέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στο βιβλίο του Χέλμουτ Σμιτ, πρώην Καγκελάριου και προέδρου του SPD, για την αυτοδύναμη Ευρώπη. 

«Αυτό είναι το όραμα κάθε δημοκράτη φιλοευρωπαίου, που θέλει να ζούμε μαζί, με αλληλεγγύη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια», ανέφερε στον Κλινγκμπάιλ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης, ότι έχουν κοινές αγωνίες τα δύο αδελφικά ευρωπαϊκά κόμματα, υπογραμμίζοντας, ότι «όπως το SPD σε δύσκολες στιγμές ήταν ένα κόμμα ευθύνης, έτσι και το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα κράτησε ψηλά την ευθύνη για να υπάρχει η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Είμαστε ένα κόμμα ιστορικό, ένα κόμμα το οποίο προσπάθησε να αλλάξει με μεταρρυθμίσεις την Ελλάδα, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, και αυτό φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε για πολλά χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο κομμάτων λέγοντας, «για μένα ήταν πολύ σημαντικό να στείλω ένα ισχυρό σήμα σήμερα, εδώ από την Αθήνα, ότι είμαστε φίλοι, συνεργαζόμαστε στενά με το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ». Τέλος, μετέφερε τις θερμές ευχές του Όλαφ Σόλτς για ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ».

epirusblog.gr
5 of 5
Οι συναντήσεις του Ανδρουλάκη με Ευρωπαίους σοσιαλιστές και η ευχή του Σολτς για το ΠΑΣΟΚ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2294037482239974569
item