9 συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας

Είτε λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε λόγω των κοινωνικών πιέσεων, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να παρουσιάσουν τις πιο επιθυμητές και γοητευτικές συμπεριφορές τους όταν πρωτογνωρίζουν κάποιον ή έναν πιθανό σύντροφο.

Αλλά κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο «θετικά». Κάποια στιγμή όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα του θα βγουν στην επιφάνεια. 

Όλοι έχουμε συναισθηματικά και σωματικά φορτία και, όταν αυτά βγουν τελικά στο φως, μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση που μπορεί να απειλήσει τη σχέση.

Αυτές οι συμπεριφορές δεν παρατηρούνται τόσο εύκολα στα αρχικά στάδια μιας σχέσης αλλά προκαλούν συναισθηματικές αλλεργίες με την πάροδο του χρόνου.

Κάποιοι μάλιστα μπορεί να παραμείνουν ανυποψίαστοι ότι συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Ακολουθούν 10 από τις πιο συχνές:

1. Οργή

Οι συνεχείς εκφράσεις οργής είτε γίνονται ανεκτές από τους άλλους, είτε επεκτείνονται. Τις περισσότερες φορές αποτελούν κάλυψη για την αδυναμία, αλλά εξακολουθούν να εισάγουν τοξικότητα στη σχέση όταν εκφράζονται συνεχώς.

2. Βιασύνη

Οι άνθρωποι που ζουν συνεχώς σε κατάσταση βιασύνης δεν μπορούν να χαλαρώσουν. Προβλέπουν συνεχώς πιθανές κρίσεις και βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για μάχη. 

Η εστίασή τους είναι στο μέλλον και δεν μπορούν να είναι πλήρως παρόντες σε αυτό που συμβαίνει τη στιγμή.

3. Χαμηλή ανοχή στην απογοήτευση

Εκνευρίζεστε εύκολα; Σας εκνευρίζουν συχνά οι περισσότεροι άνθρωποι και οι καταστάσεις; Αντιδράτε γρήγορα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε; 

Αυτή η προσέγγιση απλώς αφαιρεί τη χαρά από οτιδήποτε καλό ή χαρούμενο στο οποίο θα μπορούσε να επικεντρωθείτε αντ’ αυτού.

4. Ατελείωτη επανάληψη

Έχετε γνωρίσει κάποιον, ή είστε εσείς κάποιος, που πρέπει να ανακεφαλαιώνει τα πράγματα επανειλημμένα και να ξαναζεί κάθε αγωνιώδη στιγμή; 

Αυτοί οι άνθρωποι εχουν εμμονή να φτάσουν στην ουσία των πραγμάτων, ακόμη και αν επαναλαμβάνονται ατελείωτα.

Συνήθως είναι τόσο απορροφημένοι από αυτές τις αιώνιες αναζητήσεις που δεν μπορούν να αφήσουν να εισέλθουν νέες πληροφορίες που θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος.

5. Εγωκεντρισμός

Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεστε στην άλλη άκρη κάποιου που μπορεί να δει τον κόσμο μόνο από τη δική του οπτική γωνία, μιλάει μόνο για τον εαυτό του, δεν σας κάνει ερωτήσεις για τον εαυτό σας, δεν παρακολουθεί πράγματα που του έχετε πει και κλέβει τη μερίδα του λέοντος σε κάθε αλληλεπίδραση.

6. Αργοπορία

Δεν υπάρχει κανένας επιτυχημένος τρόπος να αντιμετωπίσετε ένα άτομο που σας αφήνει συνεχώς να περιμένετε. Συνήθως νιώθουν απαίσια που σας το κάνουν αυτό, οπότε είναι δύσκολο να τους τιμωρήσετε, αλλά τελικά θα σας τρελάνει.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τη χρόνια αργοπορία είναι η αδράνεια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να αφήσουν αυτό που κάνουν και δεν προγραμματίζουν αρκετό χρόνο για να μεταφερθούν από τη μία κατάσταση στην άλλη.

7. Αποφυγή

Η συνεχής μη τήρηση των συμφωνιών είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απομακρύνετε τους άλλους. Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση είναι ο πυρήνας της επιτυχίας της.

Αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη σας, τότε δεν μπορεί να αγνοήσει ή να εκλογικεύσει την αθέτηση μιας συμφωνίας χωρίς να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί εκ των προτέρων ή να δώσει μια ειλικρινή υπόσχεση ότι θα αλλάξει αυτή τη συμπεριφορά.

Είναι ανθρώπινο να δίνετε μια υπόσχεση και μερικές φορές να μην μπορείτε να την τηρήσετε, αλλά δεν είναι εντάξει να φαντάζεστε ή να μην αναγνωρίζετε τη ζημιά που προκαλεί αυτό σε μια σχέση.

8. Σαρκασμός

Το παιγνιώδες πείραγμα είναι απολύτως αποδεκτό, εάν είναι και οι δύο εντάξει με την αλληλεπίδραση. Αλλά ο σαρκασμός συνήθως έχει κάποιο επίπεδο περιφρόνησης ή χλευασμού. 

Οι σαρκαστικοί άνθρωποι μπορεί να είναι ανασφαλείς, να μην αισθάνονται άνετα με την οικειότητα ή να φοβούνται οι ίδιοι ότι θα γίνουν ο στόχος ενός αστείου.

9. Θυματοποίηση

Όλοι περνούν στιγμές στη ζωή τους που πραγματικά πρέπει να υποστούν σοβαρά τραύματα. 

Οι περισσότεροι κάνουν ό,τι μπορούν για να ανακάμψουν και να επιστρέψουν σε μια καλύτερη ζωή, ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που φαίνεται να ζουν μέσα στη θυματοποίηση. Πάντα κάποιος τους αδικεί. Τους εξαπατούν οι εμπειρίες της ζωής. 

Οι άλλοι δεν είναι δίκαιοι απέναντί τους. Τίποτα από όσα κάνουν δεν μπορεί να κάνει τις συνθήκες τους υποφερτές και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το βάθος της απελπισίας τους.

Πολλοί προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι προσκολλημένοι στη θλίψη τους.

epirusblog.gr
5 of 5
9 συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1658073487623283775
item