Η ΝΔ απαντά στο ΠΑΣΟΚ: Οι προσκλήσεις Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη έγιναν 8 μήνες πριν την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στις αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου για την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να αποδεχτεί τις προσκλήσεις συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος ξεκαθαρίζει πως «η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από την υπόθεση» των παρακολουθήσεων, για την οποία μίλησε ο κ. Μάντζος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

ΠΑΣΟΚ: Θράσος οι αναφορές Μητσοτάκη κατά του Ανδρουλάκη

Την δική τους απάντηση έδωσαν νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ, για τις αναφορές του πρωθυπουργού στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη χθεσινή συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε ότι έχει απευθύνει δυο φορές πρόσκληση να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης το απέφυγε.

Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου. Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την ανάγκη να μιλήσουμε με όρους ειλικρίνειας και αυτοκριτικής. 

Φαίνεται ότι πήρε προαγωγή από πρίγκιπας σε αυτοκράτορα. Λίγο έως πολύ είπε ότι μπορεί να φταίνε όλοι γύρω τριγύρω, να φταίνε οι προηγούμενοι, να φταίνε έως και οι υπουργοί του, όλοι εκτός από τον ίδιο. 

Μπορεί να φταίει η Κυβέρνηση αλλά όχι ο “Κυβερνήτης”. Να αλλάξουν όλοι και όλα γύρω του για να μη χρειαστεί να αλλάξει ο ίδιος».

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. ότι «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά. Να το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός από το γραφείο του οποίου λειτούργησε ο “Μεγάλος Ανιψιός” σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, συνιστά θράσος. 

Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε. Διότι υποκλοπές είχαν γίνει τότε, το λέει και η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ. Άρα να είμαστε ειλικρινείς, να έχουμε θάρρος και να πούμε και μισή κουβέντα».

Επιπλέον, ο κ. Μάντζος σχολίασε τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων και εκτίμησε ότι «η ενίσχυση της αναποφάσιστης ψήφου έχει ένα βαθύ πολιτικό μήνυμα: ότι οι πολίτες ζητούν ειλικρίνεια, αυτοκριτική, υπευθυνότητα από τις πολιτικές δυνάμεις και όχι μια λογική των συμπληρωμάτων. 

Όλοι πρέπει να αναμετρηθούν με το ύψος της ευθύνης τους και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το κράτος και τη χώρα όπου θέλουμε να ζούμε».

Ο κ. Μάντζος σχολίασε και την αναφορά του πρωθυπουργού στο ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι «θέλει αρκετή δόση πολιτικής μικροψυχίας το να μιλάς για το ΑΣΕΠ, τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, και να μη λες καν τη λέξη ΠΑΣΟΚ -υπάρχει αλλεργία σε αυτό-, να αρνείσαι ή να υποκρύπτεις ότι η ΝΔ δεν το ψήφισε και να αναφέρεις απλώς ότι το έκανε ο Α. Πεπονής μόνος του. Πώς ήταν ο Α. Πεπονής μόνος του; Δεν υπήρχε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τότε;».

«Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για προβολέα. Τα κακά νέα για την κυβέρνηση είναι ότι τον προβολέα τον κρατάμε εμείς. 

Και τον ρίχνουμε παντού, και στο κομματικό του κράτος και στις υποκλοπές και την παραβίαση του κράτους δικαίου και στην παράλειψη και την καθυστέρηση στις βασικές υποδομές ασφαλείας στη σύμβαση τηλεδιοίκησης.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός. Δεν είναι σχολιαστής της πραγματικότητας, δεν κάθεται σε ένα πάνελ και να λέει "α τι καλά θα ήταν να είχαμε επιτελικό κράτος που να συντονίζει", "τι καλά θα ήταν να είχαμε επαναδιαπραγματευτεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ", "τι καλά θα ήταν να μην είχαμε ένα κομματικό κράτος", "τι καλά θα ήταν να μην είχαμε σταθμάρχη με μπλοκάκι". 

Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, πέρα από τον ίδιο;», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

epirusblog.gr
5 of 5
Η ΝΔ απαντά στο ΠΑΣΟΚ: Οι προσκλήσεις Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη έγιναν 8 μήνες πριν την υπόθεση των παρακολουθήσεων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 112832262042626690
item