8 αλήθειες που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας (βίντεο)

Ένας ψυχοθεραπευτής και ειδικός σε θέματα σχέσεων αποκάλυψε τις οκτώ σκληρές αλήθειες που θα «βελτιώσουν τη ζωή σας», ακόμη κι αν είναι δύσκολο να τις ακούσετε.

Ο Todd Baratz, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ψυχικής υγείας, υποστηρίζει ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πελάτες του είτε προκαλούνται είτε διαιωνίζονται από τους ίδιους.

Όπως λέει έχει παρατηρήσει ότι οι πελάτες του συχνά ασυνείδητα «αναζητούν τον πόνο και την ταλαιπωρία» λόγω τραυμάτων η εμπειριών που κουβαλούν ακόμα και από τα παιδικά τους χρόνια.

Ο ίδιος συμβουλεύει: «Αντί να νιώθουμε ντροπή, θα επικεντρωθούμε σε νέα πράγματα. Οφείλουμε να σπάσουμε τα ταμπού και να εστιάσουμε στο να φτιάξουμε μια πιο ικανοποιητική ζωή».

Οι 8 σκληρές αλήθειες

1. Εσείς φταίτε, όχι οι άλλοι… Αν είστε διαρκώς δυσαρεστημένοι με τις σχέσεις σας είναι πιθανό να φταίει το γεγονός ότι εσείς το επιδιώκετε.

2. Δεν χρειάζεστε την έγκριση των γονιών σας. Η συνεχής αναζήτηση της έγκρισης σας εμποδίζει να νιώθετε αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση.

3. Δεν είναι απαραίτητο να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες σας από τον σύντροφό σας.

4. Σταματήστε να υπεραναλύετε τους άλλους ανθρώπους. Επικεντρωθείτε στο αν και γιατί σας αρέσουν.

5. Βάλτε όρια. Αν τα όριά σας παραβιάζονται επανειλημμένα, το πρόβλημα το έχετε εσείς που το επιτρέπεται και όχι οι άλλοι.

6. Αφήστε τη φαντασίωση της Ντίσνεϊ – σταματήστε να ψάχνετε για «τον έναν και μοναδικό».

7. Σταματήστε να ζείτε σε άρνηση. Αποδεχτείτε ότι νοιάζεστε για πράγματα που σας επηρεάζουν.

8. Σταματήστε να αποφεύγετε τους ανθρώπους. Το να περνάτε τόσο πολύ χρόνο μόνοι σας μπορεί να οφείλεται στο ότι αποφεύγετε τους άλλους ανθρώπους, παρά στο ότι πραγματικά θέλετε να είστε μόνοι.

epirusblog.gr
5 of 5
8 αλήθειες που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4150471744391228089
item