8 Λόγοι για να ακούσεις την φωνή της διαίσθησής σου

Διαίσθηση είναι η ανθρώπινη ικανότητα αυτόματης αντίληψης, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση της συνειδητής λογικής! Συχνά η διαίσθηση περιγράφεται ως την ξαφνική αναλαμπή, ή μία αίσθηση ότι κάτι είναι αληθινό χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί!

Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να έχει μία ισχυρή διαίσθηση πως μία συγκεκριμένη χρηματιστηριακή μετοχή, ότι θα μπορεί να έχει μία πολύ καλή απόδοση, χωρίς να υπάρχει καμία λογική και πρακτική εξήγηση για αυτό. 

Μπορεί λοιπόν να αποφασίσει να επενδύσει στο χρηματιστήριο, βασιζόμενος μόνο στην διαίσθηση, χωρίς να αναλύσει τα οικονομικά της εταιρείας ή άλλα δεδομένα και εντέλει να επιβεβαιωθεί η αρχική του διαίσθηση

Η διαίσθηση όμως πολλές φορές μπορεί να αναφέρεται και στην ικανότητα ενός ανθρώπου να κατανοεί σύνθετες και πολύπλοκες έννοιες, ή να λύνει προβλήματα, χωρίς να έχει κάποια συγκεκριμένη καθοδήγηση ή βοήθεια! 

Για παράδειγμα, ένα παιδί, μπορεί να έχει έμφυτη διαίσθηση στα μαθηματικά και να μπορεί να λύσει σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις, χωρίς κανείς να το έχει διδάξει για κάτι τέτοιο!

Η διαίσθηση είναι και μία ικανότητα που μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της εμπειρίας και της εξάσκησης.

Για παράδειγμα, ένας γιατρός μπορεί να έχει μία διαίσθηση για την διάγνωση μίας σοβαρής ασθένειας, βασιζόμενος στα χρόνια εμπειρίας του σε θεραπείας με ασθενείς που είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Στην καθημερινότητά μας, η διαίσθηση μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στην λήψη αποφάσεων, αρκεί να μην βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε αυτή, αλλά μπορούμε να αξιολογούμε και τα γεγονότα και τα στοιχεία που έχουμε γύρω μας! 

Σημαντικό είναι να μην μπερδεύουμε την διαίσθηση και με τις προσωπικές μας προκαταλήψεις!

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο του Maryland βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που είχαν ενισχυμένη διαίσθηση, ήταν πιο πιθανό να πάρουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις σε μία συγκεκριμένη εργασία που αφορούσε την αναγνώριση προτύπων.

Κάποιοι ερευνητές, έχουν αναζητήσει την σχέση ανάμεσα στην διαίσθηση και την δημιουργικότητα. 

Μία μελέτη του University of North Carolina βρήκε ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλή διαίσθηση, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παράγουν δημιουργικές λύσεις στα προβλήματά τους.

1. Μπορείς να πάρεις πιο βελτιωμένες αποφάσεις: Η διαίσθηση μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις γρήγορες και απόλυτα ακριβείς αποφάσεις. Σε βοηθά να έχεις πρόσβαση στον πλούτο πληροφοριών που βρίσκονται στο ασυνείδητό σου, όπου εκεί μπορείς να διακρίνεις μοτίβα και συνδέσεις που αλλιώς δεν θα μπορούσες να διακρίνεις!

2. Βελτιώνεται η δημιουργικότητά σου: Η διαίσθηση σε βοηθά να βρεις δημιουργικές λύσεις στα προβλήματά σου! Η επαφή με το ασυνείδητο μυαλό σου, σε βοηθά να βρίσκεις νέες, μοναδικές ιδέες.

3. Κάνεις πιο γρήγορα βήματα αυτογνωσίας: Η διαίσθηση σε βοηθά να αποκτήσεις ακόμα περισσότερη αυτογνωσία. Δίνοντας προσοχή στην φωνή της διαίσθησής σου και κατανοώντας τα μηνύματα που σου δίνει, μπορείς να μάθεις να εντοπίζεις πιο εύκολα τις δικές σου σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρά σου!

4. Βελτίωση στις σχέσεις σου: Η διαίσθηση σε βοηθά να χτίσεις καλύτερες σκέψεις, γιατί μπορείς πιο εύκολα να συνδεθείς με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ατόμου που σχετίζεσαι και να δείξεις περισσότερη κατανόηση και ζεστασιά!

5. Αποκτάς περισσότερη ανθεκτικότητα: Ακολουθώντας την εσωτερική σου καθοδήγηση μπορείς να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις με περισσότερη ευελιξία και χάρη!

6. Ανακαλύπτεις τον βασικό σκοπό της ζωής σου: Ακολουθώντας την φωνή της διαίσθησής σου, μπορείς να ανακαλύψεις το βαθύτερο σκοπό της ζωής σου και να βρεις τον προορισμό σου!

7. Λύνεις πιο εύκολα τα προβλήματα της ζωής σου: Η διαίσθησή σου σε βοηθά να λύνεις με έξυπνο τρόπο τα προβλήματά σου, γιατί βλέπεις μία κατάσταση κάτω από μία διαφορετική οπτική γωνία και ακολουθείς λύσεις διαφορετικές από ότι συνήθως!

8. Τονώνεται η Αυτοπεποίθησή σου: Ακολουθώντας το ένστικτό σου τονώνεις την βεβαιότητα και την σιγουριά στον εαυτό σου και μπορείς να ενδυναμωθείς ψυχικά! Γνωρίζεις ότι ακολουθώντας το μονοπάτι της διαίσθησης, έχεις πάντα έναν πιστό φίλο που θα σε καθοδηγήσει σωστά και έγκυρα.

epirusblog.gr
5 of 5
8 Λόγοι για να ακούσεις την φωνή της διαίσθησής σου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4057765196734990955
item