Άρτα: Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα Τετάρτη 8/3 στην Άρτα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, κορυφώνονται αύριο (Τετάρτη 8 Μαρτίου), οπότε και θα προχωρήσουν σε απεργία εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε λιμάνια, αλλά και σε νοσοκομεία.

ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε στη συνεδρίαση της την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία. Ειδικότερα, αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Και στην Άρτα θα πραγματοποιηθούν αύριο απεργιακές κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εργατικό Κέντρο Άρτας


Πιο συγκεκριμένα, κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει συγκεκριμένες αιτίες που πρέπει να φωτιστούν. 

Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών που καθιστούν κάθε ανθρώπινο λάθος ασυγχώρητο. Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ και ΚΥ Νομού Άρτας


Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Άρτας θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία στην πλατεία Κιλκίς. 

Όπως αναφέρει: «Δε μπορούμε παρά να δηλώσουμε παρόντες στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων που θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας, όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί! 

Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας


Κάλεσμα απευθύνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας στην φεμινιστική απεργία, αύριο στις 10:00πμ στην πλατεία Κιλκίς, η οποία θα γίνει κάτω από τη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η φετινή επέτειος της 8 Μάρτη, γίνεται κάτω από τη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που είχε δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, στην πλειοψηφία τους δυστυχώς, νέα παιδιά. 

Σήμερα, η θλίψη μας μετατρέπεται σε οργή αναλογιζόμενες ότι μπροστά στα κέρδη και τη διαφθορά, απαξιώνονται ανθρώπινα δικαιώματα, και εν τέλει, η ίδια η ανθρώπινη ζωή. 

Η 8η Μάρτη μας υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα μας για την διεκδίκηση των ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ, όπως της ελεύθερης πρόσβασης και της ίσης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. 

Kαθημερινά επωμιζόμαστε πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους στους οποίους η κοινωνία μας έχει εκφοβίσει ότι θα πρέπει να είμαστε «τέλειες» μητέρες, κόρες, μαθήτριες, φοιτήτριες, αδελφές, σύζυγοι, εργαζόμενες και άνεργες, επιστημόνισσες, προσφύγισσες και μετανάστριες, φυλακισμένες και αποφυλακισμένες, τοξικοεξαρτόμενες ή γυναίκες με αναπηρία. 

Η πατριαρχική αντίληψη που επικρατεί ότι μια γυναίκα είναι υποχρεωμένη «να μπαίνει σε κουτιά» ακόμα και το 2023 θα πρέπει να μας προβληματίζει».

ΕΦΕΕΑΦ


Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της κοινωνίας αποφάσισε να συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση (10 το πρωί στην πλ. Κιλκίς) με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη. 

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τις άλλες ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, με κάθε έντιμο συμπολίτη μας και εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας. 

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί. Η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή δεν είναι κόστος. Είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι».

Φαρμακευτικός Σύλλογος Άρτας


Στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 14:30, θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 14:30, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ασφάλεια και την υγεία αλλά και τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, μεταξύ των οποίων ήταν και η φοιτήτρια φαρμακευτικής Θώμη Πλακιά και ο γιος του τέως γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Σωτήρης Καραγεωργίου».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα Τετάρτη 8/3 στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6587509080120096198
item