8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου κι έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στην πολυπόθητη «Ισότητα».

Ας φανταστούμε έναν κόσμο διαφορετικό

Έναν κόσμο ίσων ευκαιριών, όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων, αλλά μεταξύ όλων των ανθρώπων. Έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Έναν κόσμο που θα είναι ποικιλόμορφος, δίκαιος και χωρίς αποκλεισμούς. 

Έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα εκτιμάται και γιορτάζεται. Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο πιο δίκαιο και να «Αγκαλιάσουμε την Ισότητα».

Αυτό είναι και το σύνθημα της φετινής εκστρατείας της IWD: #EmbraceEquity. Στόχος της IWD 2023 #EmbraceEquity είναι να κάνει τον κόσμο να μιλήσει για τις ανισότητες και τις «ίσες ευκαιρίες» που συχνά δεν είναι αρκετές. 

Οι άνθρωποι ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, οπότε η πραγματική ένταξη και το «ανήκειν» απαιτούν ισότιμη δράση.

Η ανισότητα επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, αλλά συνήθως, όπως διαφαίνεται και από την ιστορία, περιθωριοποιεί κοινότητες όπως οι γυναίκες, τα έγχρωμα άτομα, τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με οικονομικές δυσχέρειες και τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. 

Ο στόχος της ισότητας είναι η αλλαγή των συστημικών και διαρθρωτικών εμποδίων που εμποδίζουν την ικανότητα των ανθρώπων να ευημερούν.

Η φετινή εκστρατεία έρχεται για να γιορτάσει τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο για τη διαμόρφωση ενός πιο ισότιμου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν προνόμια ανάλογα με τις ανάγκες τους και θα ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Το φετινό σύνθημα είναι, λοιπόν, #EmbraceEquity κι εμείς ζητήσαμε από 5 άξιες γυναίκες που προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους να μας μιλήσουν για τις δικές τους σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

epirusblog.gr
5 of 5
8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5692898075033774302
item