Σμήνος μετασεισμών μετά τα 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία -Τσελέντης: Οι κάτοικοι να ακολουθούν τα μέτρα προφύλαξης

Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (21/3) στις 02:20 τα ξημερώματα στην Αμφιλοχία. Η δόνηση έγινε αισθητή σε Πάτρα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος της αρχικής δόνησης υπολογίστηκε στα 17,8 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 12 χλμ βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.

#Earthquake (#σεισμός) confirmed by seismic data.⚠Preliminary info: M5.1 || 19 km S of #Árta (#Greece) || 4 min ago (local time 02:20:18). Follow the thread for the updates👇
Image

Share

Ο «χορός» των μετασεισμών, οι οποίοι πάντως είναι ασθενέστεροι της δόνησης των 4,6 Ρίχτερ, καταγράφηκε και από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Στην εικόνα που προέρχεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αποτυπώνεται ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ και οι μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή/ Screenshot

Τσελέντης: Μικρή η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση, οι κάτοικοι να ακολουθούν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης

Σε σχέση με το φαινόμενο, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προέβη στην εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία «η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή, αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα». Παράλληλα, προέτρεψε τους κατοίκους να τηρούν «ευλαβικά» τα μέτρα προφύλαξης.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο Άκης Τσελέντης αναφέρει:

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.Έκτοτε παρατηρείται μια έντονη (μετά)-σεισμική δράση στην περιοχή με δεκάδες σεισμούς κάτω των 3 Richter.

Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπ´ όψη και το σεισμικό ιστορικό της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα. 

Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω απο 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Φυσικά οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για το σεισμό στην Αμφιλοχία

Akis Tselentis
4 ώρες πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Σεισμός 4,6 Richter κοντά σε Αμφιλοχία και Άρτα»

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης, ουρανός και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και κείμενο που λέει "21/03/2023 00:20:14.30 :4.6 Αναθεωρημένη Λύση Χρόνος Γέννησης [GMT] Μέγεθος Γεωγραφικό Πλάτος [N] Γεωγραφικό Μήκος [E] Εστιακό Βάθος [km] :38.9635 :21.2077 Τοποθεσία :17.8 :12 : Χλμ. BBA της Αμφιλοχίας Κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες"
epirusblog.gr
5 of 5
Σμήνος μετασεισμών μετά τα 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία -Τσελέντης: Οι κάτοικοι να ακολουθούν τα μέτρα προφύλαξης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9134527682823374308
item