Γιάννενα: Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες στις 4-6 Μαρτίου στα Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει στις 4-6 Μαρτίου 2023 τους 14ουςΑρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, στα Αρσάκεια Ιωαννίνων. 

Συνεχίζει, έτσι, την μακρά παράδοση των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων (Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων) στην καλλιέργεια και προώθηση τής ρητορικής τέχνης και τού ελληνικού λόγου γενικότερα. 

Συγχρόνως, επιδιώκει την διάδοση τής ρητορικής καλλιέργειας ως καινοτόμου διδακτικής πρακτικής και στην Ήπειρο.

Οι Αγώνες επελέγη να διεξαχθούν στα Αρσάκεια Ιωαννίνων, ως ελάχιστη απότιση τιμής στην μνήμη των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, Αποστόλου Αρσάκη και Μιχαήλ Τοσίτσα, η ανιδιοτελής προσφορά των οποίων υπήρξε καθοριστική στην εθνική, πνευματική και κοινωνική αποστολή των Σχολείων μας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως  επ’ ευκαιρία των εφετινών Αγώνων 250 περίπου μαθητές και μαθήτριες, θα μετακινηθούν προκειμένου να διαγωνιστούν στα αγωνίσματα των Διττών Λόγων, τού Αυθόρμητου και Προτρεπτικού Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Μαρτίου, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων και την Δευτέρα, 6 Μαρτίου και ώρες 09.00-12.30,  στο Μέγαρο τής Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες στις 4-6 Μαρτίου στα Αρσάκεια Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7216444351996842693
item