Γιάννενα: Μαρία Σκαμνέλου - 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δοκιμίου, για την μαθήτρια της Ζωσιμαίας

Το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”στα Χανιά η τελετή απονομής βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, με θέμα: “Η Συνθήκη της Λωζάννης” με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης φέτος. 

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, Μαρία Σκαμνέλου,  κατέκτησε το 1ο Βραβείο με συνολική βαθμολογία 98/100– το οποίο συνοδευόταν από τιμητική πλακέτα, 1500 ευρώ και βιβλία  για τον Ελευθέριο Βενιζέλο – και η μαθήτριά μας Δέσποινα Δαλάτση κατέκτησε την 11η θέση ανάμεσα σε 63 συμμετοχές κερδίζοντας τιμητικό έπαινο. 

Στην όμορφη και συγκινητική τελετή στα Χανιά παρέστη και η φιλόλογος του σχολείου μας, κ. Σεβεντεκίδου Κυριακή, η οποία καθοδήγησε τα κορίτσια στην προσπάθειά τους. 

Στο δοκίμιο της Μαρίας, η Επιτροπή Αξιολόγησης διέκρινε «μια συνθετική εργασία με προσωπικό στοιχείο και ενότητα, η οποία κάνει αναφορά στους πρόσφυγες, τον πολιτισμό, τα γνωρίσματα των δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της Συνθήκης».

Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες! Πάντα να συνεχίζουν να προσπαθούν και να πετυχαίνουν όλο και υψηλότερους στόχους! Μας κάνουν περήφανους!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μαρία Σκαμνέλου - 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δοκιμίου, για την μαθήτρια της Ζωσιμαίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5109735509058417674
item