Προσοχή, νέα ηλεκτρονική απάτη: Δήθεν SMS από την Πολιτική Προστασία -Στόχος τραπεζικοί κωδικοί [εικόνα]

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη εμφανίστηκε, καθώς επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στέλνουν έναν σύνδεσμο (link), ώστε να αντλήσουν τραπεζικούς κωδικούς.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που θα ακολουθήσει, το μήνυμα που φέρεται να έρχεται από την Πολιτική Προστασία αναγράφει «Η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή, επισκεφτείτε: https://rb.gy/qzyril», με τον σύνδεσμο που καταλήγει το μήνυμα να είναι και το «κλειδί» της απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτήδειοι θέλουν ο παραλήπτης του μηνύματος να πατήσει στον σύνδεσμο, ώστε να κλέψουν κωδικούς και χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Προσοχή λοιπόν, αν λάβετε αυτό το μήνυμα, μην το ανοίξετε και μην πατήσετε τον σύνδεσμο


Μάλιστα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες για τα SMS απάτη.

📌 Προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών μέσω SMS με παραπλανητική αναφορά που παραπέμπει στην Πολιτική Προστασία 📣 Διευκρινίζουμε ότι το Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω μήνυμα ‼️ Ενημερωνόμαστε & προσέχουμε 👉🏻 bit.ly/3lPcEWh
Image
30
Reply
Share
epirusblog.gr
5 of 5
Προσοχή, νέα ηλεκτρονική απάτη: Δήθεν SMS από την Πολιτική Προστασία -Στόχος τραπεζικοί κωδικοί [εικόνα]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 51704556011403338
item