Η Aστυνομία «αγγίζει» τους ληστές της Rolex - Tα τρία λάθη που τους πρόδωσαν

Με οδηγό τα καρέ από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του κεντρικού καταστήματος της Rolex στην Αθήνα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ακουμπάνε τη συμμορία των «χρυσοδάκτυλων» και ερευνούν τις σχέσεις τους με τη διεθνή ομάδα «Ροζ Πάνθηρες».

Μάλιστα ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων δείχνει τον αρχηγό των κακοποιών να περνάει μπροστά από το κατάστημα και να κατοπτεύει τον χώρο. 

Το καρέ που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» είναι από το συγκεκριμένο βίντεο στο οποίο φαίνονται τα χαρακτηριστικά του.

Πλέον οι έρευνες έχουν μπει στην τελευταία φάση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι ειδικοί, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Το «ΘΕΜΑ» ανοίγει τον φάκελο της «ληστείας του αιώνα» με την αρπαγή 23 Rolex αξίας άνω του μισού εκατ. ευρώ, παραμονές Χριστουγέννων στην καρδία της πρωτεύουσας, και παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς κινούνται οι έρευνες στην εξιχνίαση της μυστηριώδους υπόθεσης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί αποτυπώνει βήμα-βήμα το πώς έδρασε η συγκεκριμένη συμμορία διαθέτοντας βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένο modus operandi αλλά και τα τρία λάθη που έκαναν οδηγώντας τα «λαγωνικά» της Ασφάλειας στα ίχνη τους.

Η ειδική ομάδα του Διαρρηκτών που ασχολείται με την υπόθεση έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις έρευνες και μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και τα υπόγεια δίκτυα των κλεπταποδόχων φτάνει σε στοιχεία και αποδείξεις που τυλίγουν τους δράστες σε μια κόλλα χαρτί.

Οι διασυνδέσεις

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι αν στην εντυπωσιακή ληστεία των Χριστουγέννων έχει εμπλοκή η διαβόητη παγκοσμίως συμμορία. 

Η αλήθεια είναι ότι το χτύπημα στο κεντρικό κατάστημα της Rolex στην καρδιά της Αθήνας είναι εντυπωσιακό και ξυπνάει μνήμες από τη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων» που χτυπούν στις πιο χλιδάτες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Η ελληνική βερσιόν της συμμορίας χτύπησε μέσα σε 100 δευτερόλεπτα και το ερώτημα που προβληματίζει τους αναλυτές της Ασφάλειας είναι αν έχουν τις παγκόσμιες διασυνδέσεις για να «σπρώξουν» τα 23 πανάκριβα Rolex στα υπόγεια κανάλια κλεπταποδόχων.

«Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο. Το πρώτο και πιθανότερο είναι τα ρολόγια να βγουν σε… δημοπρασία νεόπλουτων που θέλουν για φιγούρα ένα Rolex, χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρουν το κουτί, η εγγύηση και τα επίσημα service.


Το δεύτερο είναι να έφυγαν αμέσως για το “πλυντήριο των Rolex” στη Γερμανία, όπου ένα εξειδικευμένο εργαστήριο τα “επισκευάζει”, τους δίνει νέα εγγύηση και συσκευασία και ουσιαστικά τα “ξεπλένει” προκειμένου να αλλάξουν χέρια στη μαύρη αγορά», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» αναλυτής της Ασφάλειας.

Η συμμορία των τεσσάρων που θεωρείται βέβαιο ότι αντέγραψε τη δράση των «Ροζ Πανθήρων» -αν δεν αποδειχθεί εμπλοκή τους- και δεν πρόκειται για αρχάριους.

Αντιθετα, έχουν εμπειρία από βίαιες ληστείες και, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, λήστεψαν ένα θησαυροφυλάκιο πολύτιμων αντικειμένων με τη λογική της επίθεσης στα ταμεία ενός σούπερ μάρκετ. 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι είναι σεσημασμένοι, επικίνδυνοι και τσαπατσούληδες.

Την τελευταία πενταετία η συγκεκριμένη φίρμα της ελβετικής ωρολογοποιίας έχει μειώσει κατά πολύ την παραγωγή των πανάκριβων ρολογιών, με αποτέλεσμα η ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα να μην μπορεί να καλυφθεί.

Ετσι, δημιουργούνται λίστες αναμονής πολλών μηνών ή και ετών, με τους αγοραστές να κάνουν αίτημα για το μοντέλο που επιθυμούν και αν αυτό φτάσει στο κατάστημα τότε μπορούν, μέσω φυσικά της λίστας αναμονής, να το αποκτήσουν. 

Αποτέλεσμα, πολλοί αγοραστές να καταφεύγουν στη λύση των μεταχειρισμένων, με τις τιμές πλέον να προσεγγίζουν αυτές των καινούριων ρολογιών.

Το σφυρί που άφησαν πίσω τους ήταν ένα σημαντικό στοιχείο που βοήθησε τις Αρχές στις έρευνές τους

Η Rolex, όπως και άλλες πανάκριβες φίρμες ελβετικών ρολογιών, για να προστατεύσει το προϊόν της έχει μαρκάρει τα ρολόγια με serial numbers, σφραγίζοντας το καθένα από αυτά με έναν κωδικό που το καθιστά μοναδικό, κάνοντας αυτομάτως δύσκολη τη ζωή των κλεπταποδόχων. 

Αν, για παράδειγμα, κάποιος αγοράσει ένα κλεμμένο Rolex, πηγαίνοντας στην επίσημη αντιπροσωπεία για το καθιερωμένο service, κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί να διαπιστωθεί από τον σειριακό αριθμό τι ακριβώς συμβαίνει και το ρολόι μπλοκάρεται.

Τα στοιχεία στην Interpol

Οι κωδικοί των 23 πανάκριβων Rolex, με εκτιμώμενη αξία άνω των 500.000 ευρώ, που εκλάπησαν από το κατάστημα της οδού Κολοκοτρώνη έχουν διαβιβαστεί στην Interpol, η οποία ενημέρωσε επισήμως και τα κεντρικά της ελβετικής εταιρείας κι έτσι, αν εμφανιστούν σε οποιαδήποτε επίσημη αντιπροσωπεία για service θα μπλοκαριστούν.

Ωστοσο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός συστήματος στη Γερμανία που αναλαμβάνει να «ξεπλένει» κλεμμένα ρολόγια της συγκεκριμένης φίρμας.

Η «χρυσή» λεία περνάει από ένα «πλυντήριο» επίσημου service, όπου το ρολόι αποκτά καινούρια ταυτότητα και συσκευασία δίνοντας τη δυνατότητα στον αγοραστή να κατέχει το πλήρες πακέτο. 

Εχουν παρατηρηθεί, δε, περιπτώσεις όπου μέσω διεφθαρμένων υπαλλήλων έγινε αλλαγή ακόμη και το serial number των ρολογιών.

Αυτό που ψάχνουν οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών είναι αν η μεγάλη «μπάζα» των 23 ρολογιών έφυγε αμέσως για το εξωτερικό προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία «ξεπλύματος» προτού καταλήξουν στους καρπούς των αγοραστών τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Aστυνομία «αγγίζει» τους ληστές της Rolex - Tα τρία λάθη που τους πρόδωσαν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 913680149463424147
item