Κοσμογονία του Δ' ΣΣ στη Θράκη! Έρχονται τα ΤΟΜΑ KF41 Lynx και τα Leopard 2A7-Πόσοι Σχηματισμοί δημιουργούνται και ποια η αποστολή τους

Οι συγκεκριμένοι Σχηματισμοί που θα προκύψουν θα αποτελέσουν εφεδρεία του Δ' ΣΣ με προσανατολισμό τον Έβρο.

ΗΕλλάδα συμφώνησε για την προμήθεια 205 KF41 lynx IFVs και 123 αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A4.  

KF41 Lynx

Το KF41 Lynx είναι ένα ΤΟΜΑ που αναπτύσσεται από τη γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall για τη διεθνή στρατιωτική αγορά. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια νέα γενιά τεθωρακισμένων οχημάτων που προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας.

Το νέο ΤΟΜΑ έχει  βελτιωμένη κινητικότητα, ισχύ πυρός , παρέχει προστασία στις μονάδες πεζικού σε σύγχρονα σενάρια πεδίων μάχης. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα επικοινωνιών και αισθητήρων, έναν υπερσύγχρονο πυργίσκο και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων.

Η  παραλλαγή αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη  από αυτήν του KF-31  και μπορεί να μεταφέρει 3 στρατιώτες πλήρωμα+8 στρατιώτες επιβαίνοντες

Βασικά χαρακτηριστικά με μια ματιά

Δυναμική αποστολής

Εξαιρετική δύναμη

Ακραία κινητικότητα

Άνεση πληρώματος

Ανώτερη επίγνωση πεδίου μάχης

Ακριβής προσανατολισμός των σταθμών όπλων και ανώτερη επίγνωση πεδίου

Στιγμιαίος εντοπισμός συγκεκριμένων απειλών

Αυτόματη αναγνώριση και παρακολούθηση στόχων

Επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο

Οπλισμός

Κύριος οπλισμός: πυροβόλο Wotan 35mm

Κύριος αισθητήρας οπλισμένος οπλισμός/MSSA με όψη 360°

Αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι

Αντεπίθεση με το σύστημα Active Defense System ADS της Rheinmetall και το σύστημα προστασίας από τον καπνό ROSY  

Αναβαθμισμένα Leopard 2A4 σε 2Α7

Το Leopard 2A4 είναι ένα κύριο άρμα μάχης που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και παρήχθη από το 1979 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το Leopard 2A7 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Leopard 2A4 που διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις και τροποποιήσεις, όπως καλύτερη προστασία, αυξημένη κινητικότητα και προηγμένα ηλεκτρονικά.

Η πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση στο Leopard 2A7 είναι η προσθήκη νέας αρθρωτής θωράκισης, η οποία παρέχει βελτιωμένη προστασία.

Το τανκ διαθέτει επίσης αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης, νέο κινητήρα και πιο ισχυρό πακέτο ισχύος, που βελτιώνει την κινητικότητα και τις επιδόσεις του στο πεδίο της μάχης.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά, το Leopard 2A7 διαθέτει μια σειρά από προηγμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος διοίκησης και ελέγχου, βελτιωμένου εξοπλισμού επικοινωνιών και ενός νέου συστήματος ελέγχου πυρός.

Αυτές οι αναβαθμίσεις κάνουν το Leopard 2A7 μια πιο ικανή και ευέλικτη πλατφόρμα μάχης και του επιτρέπουν να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων και συνθηκών.

Το  Leopard 2A7 έχει ως  χώρα προέλευσης Γερμανία, εισήλθε στην υπηρεσία 2014 και έχει πλήρωμα 4 άτομα.

Διαστάσεις και βάρος

Βάρος 67,5 t

Πλάτος 4 μ

Ύψος ~ 3 m

Εξοπλισμός

Οπλισμός

Πυροβόλο λείας οπής 120 mm και 42 βλήματα εντός του άρματος

Πολυβόλα 1 x 12,7 mm, 1 x 7,62 mm

Κινητικότητα

Κινητήρας MTU MB-873 Ka-501 diesel

Ισχύς κινητήρα 1500 ίπποι

Μέγιστη ταχύτητα δρόμου 72 km/h

Εμβέλεια 450 χλμ

Ικανότητα  ελιγμού

Κλίση 60%

Πλαϊνή κλίση 30%

Τάφρο 3 μ

Τα 205 KF41 lynx IFVs και 123 αναβαθμισμένα αρμάτων μάχης Leopard 2A4 σε Α2-7, συγκροτούν 4 έως 5 Μηχανοκίνητα Τάγματα (ΜΤΠ) και 2 έως 3 Επιλαρχίες μέσων αρμάτων (ΕΜΑ), που συγκροτούν με την σειρά τους  2 εως 3 Μ/ΚΤΑΞ (+) (Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες) περίπου ή 1 ΤΘΤ (Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία) και 1 Μ/ΚΤΑΞ (+) περίπου.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι συγκεκριμένοι Σχηματισμοί που θα προκύψουν θα αποτελέσουν εφεδρεία του Δ' ΣΣ με προσανατολισμό τον Έβρο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για μεταφορά υπαρχόντων αρμάτων και ΤΟΜΠ από το Δ' ΣΣ σε νησιά μας στο Αιγαίο στην ΖΕ της ΑΣΔΕΝ.

epirusblog.gr
5 of 5
Κοσμογονία του Δ' ΣΣ στη Θράκη! Έρχονται τα ΤΟΜΑ KF41 Lynx και τα Leopard 2A7-Πόσοι Σχηματισμοί δημιουργούνται και ποια η αποστολή τους
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1396003869545802600
item