Η EXXONMOBIL εντόπισε τεράστια κοιτάσματα στην Κρήτη- Μπορούν να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την ΕΕ

Η παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων και του Μπλίνκεν στην χώρα μας σηματοδοτούν ραγδαίες ξελίξεις-Αλλάζουν όλα στην περιοχή μας ενώ ενεργοποιείται ξανά ο αγωγός φυσικού αερίου East Med ως μέσο μεταφοράς αερίου από πολλές χώρες

Απίστευτες εξελίξεις έρχονται από τις έρευνες στην Κρήτη από  ειδικούς της EXXONMOBIL, αφού αποκαλύπτεται στην πράξη και όχι στα σχέδια, ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων μας φτάνουν για ολόκληρη την τροφοδοσία της ΕΕ.  

Το όνειρο για την χώρα μας θα ήταν να δούμε όσο γίνεται πιο σύντομα στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, αλλά και στο Ιόνιο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπης θα ελάμβανε τέλος, αφού οι ανάγκες των χωρών της ΕΕ αναμένονται ότι θα καλύπτονται  από τα ελληνικά κοιτάσματα αλλά και αυτά των γειτονικών χωρών.

Σε αυτό το πραγματικό ενδεχόμενο η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή οικονομικά και γη της επαγγελίας για τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του πλανήτη.  

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της EXXONMOBIL,τα κοιτάσματα που αναμένεται να βρεθούν νοτίως της Κρήτης, ξεπερνούν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς μπορεί να είναι ακόμη και υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης.

Οι ειδήσεις είναι τρομερά ευχάριστες, ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή οι πετρελαϊκές, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), και η κυβέρνηση, δίνουν τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο και συνιστούν “ταπεινοφροσύνη”, διότι οι Τούρκοι καραδοκούν.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, εδώ και ημέρες στην χώρα μας βρίσκονται στελέχη αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών.

Μιλάμε για ομάδα αξιωματούχων της EXXONMOBIL, η οποία  θα έχει συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη και τον υπουργό Ενέργειας, ώστε να ενημερώσουν εκ του σύνεγγυς για τα ευρήματα των ερευνών τους νότια της Κρήτης και να συζητήσουν για την ανάπτυξη της εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε τρομερό επίπεδο ενώ ο Λευκός Οίκος δείχνει ότι έχει αποφασίσει  για την χώρα μας ένα συγκεκριμένο ενεργειακό, αμυντικό και γεωπολιτικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με αυτό το σκεπτικό η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στην Αθήνα (20-21 Φεβρουαρίου) αποκτά τρομερά μεγάλη σημασία.

Η παρουσία του Μλίνκεν αφορά και την ενεργοποίηση του East Med, μετά και τις προθέσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου, αλλά και τις ενεργειακές εξελίξεις  τόσο στην Αίγυπτο όσο και σε λίγο στην Λιβύη.

Η χώρα μας ευρίσκεται σε ένα τρομερά κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο απαιτείται πολιτική σταθερότητα, συνεχή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων με τους συμμάχους μας, αφού κατοχυρώσουμε πρώτα τα συμφέροντα μας σε όλους τους τομείς.

Τότε και μόνον τότε το μέλλον τα επόμενα χρόνια κρίνεται λαμπρό χωρίς χρέη και μνημόνια, παράλληλα με την κατακόρυφη αναβάθμιση του ελληνικού ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.   

epirusblog.gr
5 of 5
Η EXXONMOBIL εντόπισε τεράστια κοιτάσματα στην Κρήτη- Μπορούν να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την ΕΕ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5831838546891277686
item