Γιάννενα: Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του τεχνολογικού οικοσυστήματος των Ιωαννίνων από την ομάδα C.Ioannina

Στη δεύτερη συνάντηση της, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη, η ομάδα C.Ioannina οργάνωσε ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του τεχνολογικού οικοσυστήματος των Ιωαννίνων. 

Στη διαβούλευση συμμετείχαν προγραμματιστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, διαφημιστές, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού παρακολούθησαν απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ “Επίλογος” με θέμα τους εξ αποστάσεως εργαζομένους και ψηφιακούς νομάδες των Ιωαννίνων και παρουσίαση για τα Ιωάννινα ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο περιφερειακό τεχνολογικό οικοσύστημα της Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν απόψεις και ιδέες συμμετέχοντας σε ένα καινοτόμο εργαστήριο.

«Εξ αρχής, στόχος της ομάδας C.Ioannina ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο της τεχνολογίας και τους ψηφιακούς νομάδες ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη των Ιωαννίνων ως περιφερειακού κόμβου τεχνολογίας και καινοτομίας. 

Η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου στη δεύτερη εκδήλωση μας δείχνουν ότι η πόλη αφενός έχει ανάγκη τέτοιες ανοιχτές συζητήσεις, αφετέρου ότι εμείς κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η Ειρήνη Μαραγκός, ιδρυτικό μέλος της ομάδας C.Ioannina.

Ο συνεργατικός χώρος C.Ioannina αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο κέντρο των Ιωαννίνων, και υποστηρίζεται από στρατηγικούς εταίρους συμπεριλαμβανομένων του Δήμου Ιωαννιτών, των καταστημάτων ΙΚΕΑ και της Τράπεζας Ηπείρου.

Βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδω:

https://youtu.be/Hlax-aHX1ZA

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του τεχνολογικού οικοσυστήματος των Ιωαννίνων από την ομάδα C.Ioannina
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2657213965841661856
item