Η Λεωφόρος Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια: Προχωράει το μεγάλο έργο που θα αλλάξει τα Νότια Προάστια

Με αμείωτη ένταση προχωρούν οι εργασίες για την υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος. Πώς το υπογειοποιημένο τμήμα θα αναβαθμίσει τα Νότια Προάστια.

Προχωράει η υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, ένα έργο που σχετίζεται άμεσα με το παγκόσμιας εμβέλειας σχέδιο του The Ellinikon, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το έργο της υπογειοποίησης της λεωφόρου αφορά ένα τμήμα συνολικού μήκους 1.500 μέτρων, εκ των οποίων τα 1.300 μ. είναι το υπογειοποιημένο τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιον που κινείται στο κομμάτι αυτό, η υπόγεια διαδρομή θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Lamda Development  μπορούμε να πάρουμε μία γεύση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στη λεωφόρο, για τον Ιανουάριο του 2023.

Ειδικότερα, έχουν ολοκληρωθεί 350 μέτρα εκσκαφών, την ίδια ώρα που η σκυροδέτηση πλάκας βάσης έχει ολοκληρωθεί σε τμήμα 150 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευάζεται με την τεχνική του cut and cover, δηλαδή εκσκαφή και επανεπίχωση, που επιτρέπει τη μη αλλοίωση του επιφανειακού ανάγλυφου.

Για την ολοκλήρωση του έργου, το υπογειοποιημένο τμήμα θα κατασκευαστεί επιτόπου με κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος τα οποία στην τελική τους μορφή θα αποδώσουν 3 λωρίδες ανα ρεύμα κυκλοφορίας, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο υπόγειο τμήμα θα είναι 70 χλμ./ώρα.


Στελέχη της Lamda Development έχουν γνωστοποιήσει ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφ. Ποσειδώνος μιας και θα επιλεχθεί ένα βράδυ προκειμένου να κουμπώσει ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Η υπογειοποίηση θα σημάνει την κατάργηση τουλάχιστον 6 φωτεινών σηματοδοτών κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των οδηγών.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Λεωφόρος Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια: Προχωράει το μεγάλο έργο που θα αλλάξει τα Νότια Προάστια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1592938467526198113
item