Άρτα: Παρέμβαση για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού

Σε δελτίο Τύπου που μας απέστειλε το Κέντρο Πρόληψης νομού Άρτας και υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος, παιδοψυχίατρος, Θεόδωρος Οικονομίδης, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Διασέλλου, υλοποίησε τρίωρη βιωματική παρέμβαση στους μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ των τάξεων στις 2 Φεβρουαρίου 2023 με θέμα: «Μιλώντας για την Πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού».

Στόχος της παρέμβασης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές:

Α. Να μιλήσουν και να κατανοήσουν το φαινόμενο της βίας και του σχολικού εκφοβισμού και να κατονομάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους

Β. Να ευαισθητοποιηθούν σε επίπεδο συναισθηματικό και συμπεριφοράς σε σχέση με τα περιστατικά εκφοβισμού μέσα από παίξιμο ρόλων

Γ. Να προταθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης στο σχολείο
Υλοποιήθηκε επίσης ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου & συζητήθηκε ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη & στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους καθώς την Δ/ντρια κα Τσιούνη Μαρία & τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου - Λυκείου Διασέλλου για την συνεργασία. 

Υπεύθυνες της παρέμβασης τα στελέχη πρόληψης: Θεοδοσία Κομηλάγιου (κοινωνιολόγος), Μαρία Μπακέλα (κοινωνική λειτουργός)».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Παρέμβαση για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2266810696177348155
item