Άρτα: Σύμπραξη Πανεπιστημίου, Περιφέρειας, Δήμου Αρταίων Και Επιμελητηρίου Άρτας

Ικανοποιούν πάγιο αίτημα των φοιτητών - Επιδοτούν τις μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ

Ένα πάγιο αίτημα των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, αλλά και άλλων τοπικών κοινωνικών φορέων, βρίσκει λύση μετά από καιρό.

Σε συνεργασία Δήμου Αρταίων με την Πρυτανεία, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Αστικό ΚΤΕΛ, επιδοτούνται οι μετακινήσεις των φοιτητών με στόχο στην μείωση του κόστους των μετακινήσεων τους, μέσω της επιδότησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Έτσι, την Τετάρτη υπέγραψαν στο Διοικητήριο του Πανεπιστημίου της Άρτας ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, η νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα. Άννα Μπατιστάτου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, από κοινού σύμβαση με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας Κωνσταντίνο Σακκά, παρουσία και του Κοσμήτορα γεωπονίας του Πανεπιστημίου, Αναστάσιου Τσίνα και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Νίκου Λιόντου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Αρταίων, η κίνηση αυτή όχι μόνο «ανακουφίζει» οικονομικά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, αλλά έχει και αναπτυξιακή στόχευση, δεδομένου ότι προτρέπει τους δικαιούχους φοιτητές να μεταβούν και να επισκεφτούν τις γύρω αστικές – περιαστικές περιοχές της Άρτας, που καλύπτει το Αστικό ΚΤΕΛ, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα, τη σύντομη παραμονή και συνεπώς την τοπική οικονομία των περιοχών αυτών.

Η σύμβαση αφορά την έκδοση μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή 15,00 € σε σχέση με την τιμή των 35,00 € που ίσχυε πριν την υπογραφή της σύμβασης. 

Η διαφορά που προκύπτει από τη μειωμένη τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, μετά τη χορηγούμενη έκπτωση από το Αστικό ΚΤΕΛ, θα καταβληθεί στην εταιρεία από τον Δήμο Αρταίων, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.

«Όταν υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία, όταν δουλεύεις με ανοιχτό πνεύμα, όταν προχωράς με ομαδικότητα, αυτό φαίνεται. 


Έτσι μαζί με τη νέα Πρύτανη του Πανεπιστημίου κα. Μπατιστάτου Άννα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γκολομάζο και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Κώστα Σακκά, παρουσία του Κοσμήτορα κ.Τσίνα Τάσου και του Αντιδημάρχου Νίκου Λιόντου, η Δημοτική μας Αρχή προχώρησε σε μια σημαντική συνέργεια: την επιδότηση των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. 


Έτσι στηρίζουμε τους φοιτητές, στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς το Πανεπιστήμιο, ενισχύοντας έτσι και τις σχολές της Άρτας. 


Όμως πρόκειται ασφαλώς και για μια κίνηση με κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και οικονομικό αφού λίγη «περιέργεια» να έχουν οι φοιτητές μας θα βρουν έναν λόγο για να ανακαλύψουν περισσότερο την Άρτα και τις περιαστικές περιοχές της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σύμπραξη Πανεπιστημίου, Περιφέρειας, Δήμου Αρταίων Και Επιμελητηρίου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1452008203067545316
item