Γιάννενα: Επιστροφή στο παλιό καθεστώς για τα τραπεζοκαθίσματα

Από τις 15 Ιανουαρίου έληξε η περίοδος ισχύος των επιπλέον μέτρων που είχαν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση και είχαν εφαρμοστεί από τους κατά τόπους δήμους για τη βοήθεια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών στους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να αναπτύσσουν εκεί, τραπεζοκαθίσματα.

Από τις 16 Ιανουαρίου, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, πριν την έναρξη ισχύος των εν λόγω μέτρων την περίοδο της πανδημίας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στον δήμο Ιωαννιτών Ευάγγελο Πήχα, να τονίζει πως ήδη η πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει προσέλθει στις υπηρεσίες του δήμου για να ρυθμίσει τη διαδικασία και πολλοί έχουν ήδη λάβει τις αδειοδοτήσεις με τα νέα τετραγωνικά, αλλά και για τα επιπλέον αντικείμενα όπως οι θερμάστρες ή τα γυάλινα διαχωριστικά.

Με αφορμή ωστόσο και διαμαρτυρίες περιοίκων σε κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με περισσότερα τετραγωνικά από εκείνα για τα οποία είχαν αδειοδοτηθεί, ο κ. Πήχας τόνισε, ότι οι παραβάσεις διαπιστώνονται και βεβαιώνονται από τη Δημοτική Αστυνομία, που ασκεί τον έλεγχο και έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Πηγή: ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιστροφή στο παλιό καθεστώς για τα τραπεζοκαθίσματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8458741867055753771
item