Σε θέση μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς και συντάξεις -«Μπαλώματα και κοροϊδία το εφάπαξ επίδομα»

Η σκιά της απώλειας του Νεκτάριου Σαντορινιού έχει πέσει βαριά στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα να ταξιδεύει σήμερα στη Ρόδο για να δώσει το παρών στο τελευταίο αντίο στον Δωδεκανήσιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κηδεία του στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα ολοκληρωθεί και το τριήμερο πένθος και η αναστολή των κομματικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα με την οποία τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ  συμβολικά την προσφορά του και τους αγώνες του που χαρακτηρίζονταν πάντα από το πάθος αλλά και την ευπρέπεια που του αναγνωρίστηκε από φίλους και αντιπάλους.

Η ζωή ωστόσο συνεχίζεται παρά τα σκληρά χτυπήματα όπως επίσης η προεκλογική εκστρατεία που ήδη έχει ξεκινήσει.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει την Παρασκευή στην Καρδίτσα ενώ το Σάββατο εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα λόγω του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για την έγκριση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα στη μάχη με την Νέα Δημοκρατία, ηλεκτρονικά και μη. Ήδη χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο νέο σποτ αυτή τη φορά για τους πλειστηριασμούς με πρωταγωνιστές τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Πάτση και φυσικά τον πρωθυπουργό.

Το βάρος στις εξελίξεις με τους πλειστηριασμούς

Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει όλο του το βάρος στις εξελίξεις από το μέτωπο των πλειστηριασμών. Άλλωστε ήταν το θέμα για το οποίο είχε καταθέσει μια από τις προτάσεις δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. 

Τα στελέχη του σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ αλλά και στις συνεντεύξεις τους, όπως αυτή του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προκαλούσαν ευθέως τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές.

Προφανώς είναι ένα θέμα που «πονοκεφαλιάζει» το Μαξίμου, μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές καθώς δημιουργείται με την απόφαση του Αρείου Πάγου ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στην πολύπαθη μεσαία τάξη και τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μάλλον λίγα.

«Μπαλώματα και κοροϊδία των συνταξιούχων»

Όσον αφορά την τελευταία εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, η Κουμουνδούρου μίλησε για μπαλώματα και κοροϊδία των συνταξιούχων «που έχουν χάσει πάνω από 7 δισ ευρώ, καθώς και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης».

Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβαναν τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ.

epirusblog.gr
5 of 5
Σε θέση μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς και συντάξεις -«Μπαλώματα και κοροϊδία το εφάπαξ επίδομα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5350355350777760234
item