Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ελληνικής ΕΜΑΚ για τη νεαρή αθλήτρια -Επιχειρούσαν όλο το βράδυ

Άκαρπες τελικά οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση νεαρής αθλήτριας που φέρεται να έστειλε SMS μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου στην Αντιόχεια, μέσα στα οποία παγιδεύτηκε μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Δυστυχώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη. Η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε τις έρευνες και αποχωρεί από το σημείο και πλέον συνεχίζει το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας.

Ο αδερφός της αθλήτριας ζήτησε από την ΕΜΑΚ να επιμείνει

Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία. 

Οι προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της νεαρής αθλήτριας του βόλεϊ, συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, καθώς ο αδερφός της κοπέλας είχε ζητήσει από την ελληνική ομάδα να επιμείνει. Ωστόσο οι έρευνες όπως προαναφέρθηκε ήταν άκαρπες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊ, Γκιοσντέ Οζτούρκ, φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης από το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά , ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε αυξήθηκε σε πάνω από 28.000 από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Δευτέρα (6/2) τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.


epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ελληνικής ΕΜΑΚ για τη νεαρή αθλήτρια -Επιχειρούσαν όλο το βράδυ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7048852124512998958
item