Γιάννενα: Πουθενά στον πλανήτη…

Οι πλέον άθλιες υποδομές κάποιων -κατ’ επίφαση- Πανεπιστημιακών Σχολών (εδώ γελάμε!) συνεχίζουν να δυσφημούν την πόλη της Ηγουμενίτσας με τον χειρότερο τρόπο. 

Μια πόλη που κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την προβολή της και την άνοδο του επιπέδου των υπηρεσιών της παραμένει σε πρωτόγονο στάδιο σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα κτίσματα που ευρισκόμενα μάλιστα απέναντι από το υπέροχο αρχαιολογικό της Μουσείο προκαλούν ένα οπτικό (και όχι μόνο) σοκ στους επισκέπτες.

Μια πόλη που διαθέτει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο λιμάνι, την Εγνατία Οδό, νέες υποδομές καθημερινότητας (πάρκα, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους κτλ.) δείχνει δυστυχώς σημάδια πρωτογονισμού αφού όλοι απορούν γιατί τα πανάθλια αυτά κτίσματα που στέγαζαν κάποτε τα ΤΕΙ (έμεινε πια ένα μόνο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων!) παραμένουν στη θέση τους και δεν ισοπεδώνονται ώστε στη θέση τους να υπάρξει ένας ωφέλιμος κοινόχρηστος χώρος ή ένα όμορφο πάρκο, δίπλα μάλιστα  στη θάλασσα.

Είναι σίγουρο ότι πουθενά στον κόσμο (πραγματικά όμως!) δεν θα δει κανείς εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τέτοιο χάλι. 

Μήπως οι εκεί αρμόδιοι έχουν συνηθίσει το θέαμα ή μήπως σκοπεύουν να το εκμεταλλευτούν σε κάποιο παγκόσμιο φεστιβάλ ασχήμιας σε συνδυασμό με τα βανδαλισμένα κτίρια, τις πινακίδες, τα παγκάκια, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και εκκλησίες; Αλλά πάλι, συνηθίζεται η ασχήμια;


      Το υπέροχο Αρχαιολογικό Μουσείο
 
Οι... Εστίες
Το Συνεδριακό κέντρο (!) με το πάρκινγκ από χαλίκι
 
Σκουπιδαριό παντού

                                      Όψεις μιας βανδαλισμένης πόλης

Πηγή: skeptomenoi polites2013
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πουθενά στον πλανήτη…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9217504045837109875
item