Γιάννενα: Η πόλη των Ιωαννίνων το μεσημέρι αποχεραιτά το δήμαρχό της Μωυσή

Στις 13:00 στη Συναγωγή των Ιωαννίνων, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Νωρίτερα, γύρω στις 11:45 η σωρός του δημάρχου με πομπή θα σταματήσει έξω από το δημαρχείο της πόλης, ερχόμενη από το Εβραϊκό Νεκροταφείο.

Τα Γιάννενα συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία το Δήμαρχο της πόλης που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 69 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. 

Ανακοίνωση της παράταξης

Σε ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου, “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

Έναν άνθρωπο με παιδικό χαμόγελο και ζεστή αγκαλιά, με γαλήνιο βλέμμα και καθαρά χέρια. Έναν λόγιο, άνθρωπο του πνεύματος. Έναν ανθρωπιστή που πάλευε για κοινωνική δικαιοσύνη, που πάντοτε στεκόταν δίπλα στον ανήμπορο. Έναν επιστήμονα, που υπηρέτησε με ακεραιότητα την ιατρική.

Έναν άνθρωπο που “με λογισμό και μ’ όνειρο” οραματίστηκε μια άλλη πόλη: σύγχρονη, εξωστρεφή, παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Που με την ηθική και ενωτική προσωπικότητά του, έχτισε γέφυρες που ένωσαν διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκαναν να συμπορευτούν και να σχεδιάσουν το αύριο.

Που πάλευε ενάντια στο φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, που δεν έχανε το χρόνο του με μικροπρέπειες. Που αγωνίστηκε για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη του πολιτισμού.

Έναν άνθρωπο, που παρότι έφυγε νωρίς, αφήνει ως παρακαταθήκη το πάθος, τη στοχοπροσήλωση και την ακεραιότητά του. Έναν άνθρωπο που θα λείψει από την οικογένειά του, τους ανθρώπους που τον αγαπούν, την κοινωνία.

“Αυτή η πόλη κάποτε είχε δήμαρχο τον Μωυσή Ελισάφ” θα λένε…

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η πόλη των Ιωαννίνων το μεσημέρι αποχεραιτά το δήμαρχό της Μωυσή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3347820438543031365
item