Άρτα: Συνάντηση Χρ. Γκόκα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας

Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Άρτας, όπου είχε συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Γκολομάζο, και τον Αντιπρόεδρο Β’ του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Βασίλη Μαγκούτη.

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν κατ’ αρχάς τα θέματα που αφορούν στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εκπροσωπούνται από το Επιμελητήριο Άρτας, αλλά και γενικότερα η τοπική παραγωγή και η τοπική οικονομία της Άρτας.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, τονίστηκαν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις της ακρίβειας για τα νοικοκυριά και την αγορά, οι συνέπειες από την αλματώδη αύξηση του κόστους παραγωγής για τις παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς και η αδυναμία πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Ενώ αναφέρθηκαν και στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη θεμάτων και την αναζήτηση λύσεων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του, αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα του Νομού μας.

Επίσης έγινε συζήτηση για την ανάγκη υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής, που θα στηρίξουν την παραγωγή και την ανάπτυξη, έργα που παραμένουν στάσιμα ή δεν προχωρούν προς υλοποίηση. 

Όπως τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, η αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου και του Ορεινού Όγκου, η Οριοθέτηση και η Διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, αλλά και η ανάγκη να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν, Επιχειρηματικό Πάρκο στην περιοχή της Άρτας.

Ο κ. Γκόκας από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος την καθοριστική και ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτά τα ζητήματα και προβλήματα για το Νομό μας, αναφέρθηκε στις δικές του παρεμβάσεις για τα θέματα αυτά, όπως και για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και κοινοποιήθηκαν προς τον ίδιο από την πλευρά του Επιμελητηρίου, και για τα οποία ενημέρωνε συνεχώς τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τις όποιες απαντήσεις και εξελίξεις. 

Όμως, όπως ανέφερε, όλα τα μεγάλα ζητήματα παραμένουν ανοικτά και τα προβλήματα άλυτα, η τοπική οικονομία και κοινωνία οδηγείται σε μαρασμό, ο πληθυσμός συρρικνώνεται.

Επίσης, ο κ. Γκόκας τόνισε την ανάγκη αναστροφής της πτωτικής πορείας, με την εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για το Νομό μας, με ευθύνη των τοπικών Φορέων, των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας, ενός σχεδίου που θα υπηρετηθεί στη συνέχεια από όλους.

Τέλος και από τις δύο πλευρές αναγνωρίστηκε η καλή και εποικοδομητική συνεργασία, που υπήρξε μεταξύ τους, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και η διάθεση να συνεχιστούν απ’ όλους οι προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συνάντηση Χρ. Γκόκα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4624260058067828524
item