Γραφικός χαρακτήρας: Τι λέει για την προσωπικότητα;

Το ξέρατε ότι ο τρόπος με τον οποίο γράφετε μπορεί να φανερώσει χιλιάδες πτυχές της προσωπικότητάς σας; 

Το μέγεθος, η απόσταση, η μορφή, τα περιθώρια, ακόμα και η κλίση των γραμμάτων «δείχνουν» βασικά σημεία του χαρακτήρα μας, σύμφωνα με τη διαδικασία ανάλυσης του γραφικού χαρακτήρα που ονομάζεται γραφολογία.

Πρόσφατα, η National Pen Company συνέλεξε στοιχεία διαφορετικών γραφολογικών μελετών και τα «συμπύκνωσε» έτσι ώστε να βγουν μερικά άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τα οποία συνδέουν γραφικό χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα:

To μέγεθος των γραμμάτων: Αν τα γράμματά σας είναι μεγάλα, τότε είστε εξωστρεφείς και σας αρέσει να βρίσκεστε στο επίκεντρο της προσοχής. Αν είναι μικρά, τότε τείνετε προς την… ντροπαλότητα, είστε επιμελείς και λεπτολόγοι. 

Αν, τέλος, τα γράμματα που κάνετε είναι μεσαίου μεγέθους, δηλαδή το πάνω μέρος τους είναι στη μέση μιας γραμμής τετραδίου, τότε είστε άτομα που προσαρμόζονται εύκολα.

Το κενό μεταξύ τους: Άνθρωποι που αφήνουν μεγάλα κενά μεταξύ των λέξεων απολαμβάνουν την ελευθερία και δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε συνωστισμένα μέρη, ενώ όσοι βάζουν τις λέξεις κοντά τη μία στην άλλη, δεν αρέσκονται στην μοναξιά και ενδεχομένως να είναι αδιάκριτοι.

Η κλίση των γραμμάτων: Αν τα γράμματα έχουν μια κλίση προς τα δεξιά, τότε το άτομο είναι ανοικτό σε νέες εμπειρίες και απολαμβάνει να γνωρίζει νέους ανθρώπους στη ζωή του. 

Αν η γραμματοσειρά έχει κλίση προς τα αριστερά, τότε αυτός ο άνθρωπος τείνει να κρατάει τα πάντα μέσα του. 

Αν τα γράμματα δεν έχουν κλίση, ούτε προς τα αριστερά, ούτε προς τα δεξιά, τότε αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι λογικός και πρακτικός.

Οι… καμπύλες: Αν τα γράμματα που γράφετε διατηρούν τις καμπύλες τους, τότε είστε δημιουργικοί και με καλλιτεχνική φύση. Τα «αιχμηρά» γράμματα από την άλλη πλευρά, δηλώνουν επιθετικότητα ή ευφυΐα.

Οι κουλούρες: Σε γράμματα όπως το «θ» και το «α», το καλλιγραφικό γράψιμο με μεγάλη κουλούρα δηλώνει άτομο χαλαρό και αυθόρμητο, χωρίς προκαταλήψεις, ενώ οι μικρές κουλούρες υποδηλώνουν σκεπτικισμό. 

Επίσης, αν έχετε την τάση να ενώνετε τα γράμματα μεταξύ τους, τότε είτε άτομα λογικά, με συστηματική σκέψη, τα οποία λαμβάνουν αποφάσεις με περίσσια προσοχή.

Τέλος, αν «κλείνετε» το όμικρον τότε είστε εσωστρεφής και μοιράζεστε δύσκολα τα συναισθήματά σας με τους άλλους, ενώ αν το αφήνετε «ανοικτό», τότε είστε κοινωνικοί, ομιλητικοί και εκφράζετε εύκολα τα συναισθήματά σας, χωρίς να υπολογίζετε ιδιαίτερα την ιδιωτικότητα.

Η πίεση: Άτομα τα οποία τοποθετούν μεγάλη πίεση στο μολύβι ή το στυλό όταν γράφουν, κάτι που οδηγεί σε πιο σκουρόχρωμη γραφή, είναι καλά στο να δεσμεύονται και να παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά. Από την άλλη πλευρά, όσοι γράφουν αχνά στο χαρτί τείνουν να είναι εμπαθείς και ευαίσθητοί.

Η ταχύτητα: Αν γράφετε γρήγορα, τότε είστε ανυπόμονοι – προφανώς, δεν σας αρέσει να περιμένετε και γενικά να χάνετε τον χρόνο σας. Αν γράφετε αργά, τότε είστε οργανωμένα άτομα, μεθοδικά στις πράξεις τους και με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Τα περιθώρια: Αν γράφετε με κενό στην αριστερή πλευρά της σελίδας, τότε τείνετε να «κολλάτε» στο παρελθόν και έχετε δυσκολία στο να ξεχάσετε γεγονότα και καταστάσεις, αν γράφετε στη μέση της σελίδας, τότε δεν μπορείτε να κάτσετε ήρεμοι ή να χαλαρώσετε εύκολα, ενώ ο νου σας είναι συνεχώς στο… τρέξιμο. 

Αν, τέλος, αφήνετε κενό στη δεξιά πλευρά της σελίδας, τότε φοβάστε το άγνωστο και σας ανησυχεί αρκετά το μέλλον.

epirusblog.gr
5 of 5
Γραφικός χαρακτήρας: Τι λέει για την προσωπικότητα;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6513071318466474040
item