Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας - «Μόνος αντίπαλος η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Σε ευθεία αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σχεδόν δυο μήνες πριν τις εκλογές προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις μεσολαβεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός οι εκλογές και όχι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο.

«Όπως χθες στην Κύπρο, που έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω από το τελικό αποτέλεσμα. Και πάλι όλως τυχαίως έπεσαν έξω εις βάρος του υποψήφιου της αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά παρά τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων.

Μόνος αντίπαλος η ΝΔ

Μετά από μια θερμή εβδομάδα με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο, με τις δηλώσεις Πολάκη περί «πιασμένων» αλλά και «κολλημένων» του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους λέγοντας πως η πρόσκληση του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη.

«Ούτε την κριτική τους προς εμάς ζητάμε να υποστείλουν  - όπως δεν την υποστείλαμε και εμείς προς αυτούς-ούτε είμαστε εμείς αυτοί που  διανοηθήκαμε να τους απειλήσουμε ή να τους εκβιάσουμε, όπως αποδεδειγμένα έκανε η ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας με νόημα:

«ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι Η ΔΕΞΙΑ του κου Μητσοτάκη. Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα , δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στη ιστορία και απέναντι στον ελληνικό λαό».

H απάντηση στη ΝΔ για το «φοβάται τη σύγκριση με Μητσοτάκη»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και απάντησε στα πυρά που δέχθηκε από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι φοβάται να προσωποποιήσει το δίλημμα των εκλογών σε Μητσοτάκης ή Τσίπρας λέγοντας πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού (προφανώς για μια τηλεμαχία), να συγκριθούν και να συγκρουστούν «με επιχειρήματα, με αλήθειες και χωρίς υποβολείς, ενώπιος ενωπίω με τον ελληνικό λαό».

Αυτό που διακυβεύεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι κάτι πιο σημαντικό από τη σύγκριση δύο προσώπων είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένα πρόσωπο αλλά ένα καθεστώς που προσβάλει τη χώρα.

Η επόμενη σύγκρουση των δυο μονομάχων αναμένεται στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

epirusblog.gr
5 of 5
Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας - «Μόνος αντίπαλος η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3094837620738820455
item