Γιάννενα: Απαραίτητη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Με φυσική παρουσία έπειτα από τα χρόνια του κορωνοϊού και με το διπλό στόχο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του παιδιάτρου αλλά και την εξωστρέφεια της τοπικής παιδιατρικής κοινότητας, πραγματοποιείται από το μεσημέρι της Παρασκευής ως την Κυριακή, στα Ιωάννινα, το Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Παιδιατρική με πανελλήνια συμμετοχή, για 32η χρόνια!

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κα. Αικ. Σιώμου, τόνισε τη σημασία της αλληλεπίδρασης με την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα τόσο από τα πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα όσο και από τον ιδιωτικό τομέα με κοινό στόχο τη βέλτιστη της ιατρικής φροντίδας του παιδιού.

Περιστατικά όπως το πρόσφατο με το θάνατο πεντάχρονου παιδιού που αναγκάστηκε να μεταφερθεί από τα Γρεβενά σε νοσοκομείο για να καταλήξει μετά από ώρες στην Πάτρα, καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ, την ίδρυση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για παιδιά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ερωτηθείσα η κ. Σιώμου, η έλλειψη ΜΕΘ παίδων είναι ένας μεγάλος περιορισμός για ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο και είναι κάτι που σταθερά διεκδικεί από χρόνια η Παιδιατρική Κλινική. Η απόφαση ωστόσο πρέπει να ληφθεί κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας.

Η έλλειψη ΜΕΘ συμπαρασύρει και την απουσία άλλων ζωτικών τμημάτων και κλινικών για τη φροντίδα των παιδιών, όπως Παιδοαναισθησιολογικό, Παιδοχειρουργικό τμήμα κτλ. που δε μπορούν να προχωρήσουν λόγω της έλλειψης ΜΕΘ, όπως επεσήμανε η κ. Σιώμου.

Τέλος, μιλώντας για τις λοιμώξεις αναπνευστικού που φέτος το χειμώνα βρέθηκαν σε απίστευτη έξαρση στις παιδικές ηλικίες, η κ. Σιώμου τόνισε πως και τον Ιανουάριο και τώρα είναι ακόμα αυξημένος ο αριθμός τέτοιων κρουσμάτων, ωστόσο δεν είχαμε περιπτώσεις παιδιών με σοβαρά προβλήματα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απαραίτητη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8726702923135417642
item