Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε

Το Λούμπεκ είναι μια πανέμορφη πόλη της Γερμανίας, άγνωστη στους πολλούς. 

Πρόκειται για τη «βασίλισσα» της Βαλτικής αλλά και όλης της Χανσεατικής Ένωσης, όπως την αποκαλούν, αποτελώντας σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο της UNESCO από το 1987, λόγω του υπέροχου ιστορικού της κέντρου που αξίζει να δείτε και το οποίο αποπνέει αύρα μιας άλλης εποχής.

Το Λούμπεκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Γερμανίας στη Βαλτική και βρίσκεται στο βορειότερο κρατίδιο της χώρας, το Schleswig-Holstein. Ιδρύθηκε το 1143, και λειτούργησε για αρκετούς αιώνες ως έδρα και πρωτεύουσα της Χανσεατικής Ένωσης.

Λούμπεκ η βασίλισσα της Βαλτικής
Βράδυ στο μεσαιωνικό Λούμπεκ

Σήμερα, η εμφάνισή της εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα και από πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Holstentor, που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της ως ελεύθερη αυτοκρατορική και Χανσεατική πόλη.

Παραδοσιακά σπίτια στο ιστορικό κέντρο του Λούμπεκ
Λούμπεκ Γερμανία

Η μεσαιωνική εμφάνιση του Λίμπεκ

Το Λούμπεκ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο μέρος της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής του, καθιστώντας το ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Μια βόλτα στα στενά δρομάκια του Altstadt προσφέρει θέα σε ιστορικά μνημεία και αφήνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε άλλη εποχή!

Καταστήματα στο Λούμπεκ
Πλατεία στο Λούμπεκ της Βαλτικής

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το όνομά του ήταν συνώνυμο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. 

Το ιστορικό της κέντρο, που καταστράφηκε μερικώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ιδανικό για να ανακαλύψει ο επισκέπτης τις ομορφιές της πόλης, ενώ θεωρείται “υπεύθυνο” για την ανακήρυξή της ως πολιτιστικό μνημείο της UNESCO από το 1987.

Η πόλη Λούμπεκ μνημείο της Unesco
Παλιά Πόλη στο Λούμπεκ

Ο Καθεδρικός Ναός της μεσαιωνικής αυτής πόλης χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ένα από τα παλαιότερα μνημεία στο Λίμπεκ.

Το επιβλητικό Lübecker Rathaus από το 1230 είναι ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία της χώρας και φωτίζεται εντυπωσιακά το βράδυ.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας δεσπόζει στον ορίζοντα της Λίμπεκ με τους πύργους της να ξεπερνούν τα 120 μέτρα. 

Χτίστηκε πριν 700 περίπου χρόνια σε γοτθικό ρυθμό και οι έντεκα καμπάνες της αντηχούν σε όλη την πόλη. 

Η πύλη Holstentor είναι μια από τα δύο εναπομείναντες πύλες που έχουν διασωθεί.

Χτίστηκε μεταξύ 1464 και 1478 και θεωρείται σύμβολο του Λίμπεκ με τους επιβλητικούς πύργους της και την τοξωτή είσοδο.

Λούμπεκ Γερμανία
Το Λούμπεκ από ψηλά
Το Λούμπεκ της Γερμανίας από ψηλά

Η δεύτερη διασωθείσα πύλη Burgtor βρίσκεται στην παλιά πόλη και χτίστηκε το 1444. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το νοσοκομείο Heiligen-Geist του 13ου αιώνα θαυμάζοντας τους όμορφους πυργίσκους του που φτάνουν ως τον ουρανό.

Και μια που βρισκόμαστε στη Γερμανία, ας δούμε τα πιο όμορφα μέρη της…

Τα ομορφότερα μέρη της Γερμανίας

Η Γερμανία μπορεί να είναι γνωστή για το περίφημο Oktoberfest και την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, αλλά ταυτόχρονα είναι η χώρα με τα πιο γραφικά και όμορφα τοπία, τα παραμυθένια κάστρα και τις σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες. 

Γι΄αυτό λοιπόν σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στη Γερμανία…

Ομορφότερα μέρη στη Γερμανία

Λειψία

Λειψία Γερμανία

Είναι η μεγαλύτερη πόλη του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Σαξωνίας, γνωστή ως πόλη των τεχνών και του πολιτισμού, αφού σε αυτή διέπρεψαν διάσημοι μουσικοί συνθέτες, όπως ο Μπαχ, ο Βάγκνερ και ο Μέντελσον. 

Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να απολαύσουν συναυλίες με έργα του Μπαχ στο ναό του Αγ. Θωμά, στον οποίον διετέλεσε ο ίδιος διευθυντής της χορωδίας και όπου βρίσκεται και ο τάφος του.

Εκτός από τα ιστορικά κτίρια όπως το παλιό Δημαρχείο, η πόλη κοσμείται από διάφορα εντυπωσιακά μνημεία, όπως το Ναπολεόντειο Μνημείο για τη μάχη των εθνών και το Reichsgericht, το πρώην ανώτατο δικαστήριο του Ράιχ. 

Εδώ βρίσκεται και η Augustusplatz, μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης.

Νήσος Rugen

Νησί Ρούγκεν, Γερμανία

Το Rugen είναι το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας, βρίσκεται στη Βαλτική και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με τις γέφυρες Rugen Bridge και Rugen Causeway. 

Οι μαγευτικές βίλες, τα ρομαντικά παραθαλάσσια θέρετρα και οι όμορφες παραλίες, προσελκύουν τους τουρίστες στο νησί, αλλά ο μεγαλύτερος πόλος έλξης είναι το εθνικό πάρκο Jasmund, γνωστό για τα μοναδικά βράχια από κιμωλία που αιωρούνται 161 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. 

Μια άλλη αξιοσημείωτη τοποθεσία είναι το ακρωτήριο Arkona, που αποτελεί το βορειότερο άκρο της Γερμανίας, όπου οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τον παλιό φάρο, τα απομεινάρια ενός σλαβικού κάστρου και ένα γραφικό ψαροχώρι.

Ρήνος

Ρήνος ποταμός Γερμανία

Ο Μέσος Ρήνος ρέει μέσα από ένα γεωλογικό σχηματισμό που ονομάζεται Φαράγγι του Ρήνου και εκτείνεται μεταξύ των πόλεων Bingen και Βόννης, στη Γερμανία. 

Αυτή η περιοχή σχηματίζει ένα εντυπωσιακό τοπίο κατάσπαρτο με περίπου 40 μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά χωριά και αμπελώνες. 

Το πιο διάσημο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Lorelei, ένας μεγάλος γεωλογικός σχηματισμός στο βαθύτερο και πιο στενό τμήμα του φαραγγιού, που ήταν η αιτία για πολλά ναυτικά ατυχήματα πριν από τον 19ο αιώνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τον ρομαντικό Ρήνο είναι με μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7827013773015216664
item