ΕΛ.ΑΣ: «Δεν προέκυψε ευθύνη σε βάρος αστυνομικού ή ειδικού φρουρού» για την υπόθεση με τον γιο Θεοδωρικάκου

«Δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού ή ειδικού φρουρού», τονίζει ο υπεύθυνος της ΕΛ.ΑΣ. για την προκαταρκτική διοικητική εξέταση στην υπόθεση με τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης της έκθεσης, την οποία υπογράφει ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ: «Προτείνω να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού ή ειδικού φρουρού, καθόσον οι πληροφορίες περί παραλείψεως σχετικού ελέγχου δεν επιβεβαιώθηκαν και τυγχάνουν ανυπόστατες και αβάσιμες».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον γιο του κ. Θεοδωρικάκου και τους φίλους του, έκανε γνωστό πως διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, που περιελάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων και σωματική έρευνα των ελεγχομένων και ότι δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι το μεμπτόν.

Σημειώνεται ακόμη ότι, ο Θεοδωρικάκος μετέβη το πρωί της Τετάρτης (1/2) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του.

«Tους σκευωρούς θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν παίζει κανείς με την υπόληψη της οικογένειάς μου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, έξω από τον Άρειο Πάγο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ εναντίον του απόστρατου αξιωματικού, ενώ μήνυση θα καταθέσει και ο γιος του.epirusblog.gr
5 of 5
ΕΛ.ΑΣ: «Δεν προέκυψε ευθύνη σε βάρος αστυνομικού ή ειδικού φρουρού» για την υπόθεση με τον γιο Θεοδωρικάκου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5349004314193489717
item