Γιάννενα: Μεγάλη η ανταπόκριση για συγκέντρωση βοήθειας

Κάτι παραπάνω από συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων του Νομού Ιωαννίνων στα καλέσματα για συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, που έχουν απευθύνει φορείς της αυτοδιοίκησης, ο Ερυθρός Σταυρός, η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις και φορείς.

Ένας μεγάλος όγκος υλικών έχει συγκεντρωθεί στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου από προσφορές μεμονωμένων πολιτών και συλλόγων, ενώ είναι αρκετές και οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες της περιοχής, που έχουν επικοινωνήσει για την προσφορά ειδών που έχουν ζητηθεί. 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στα Γιάννενα θα μεταφερθούν και τα είδη, που έχουν συγκεντρωθεί στις άλλες περιφερειακές ενότητες, ώστε να φορτωθούν σε νταλίκα και να προωθηθούν στις περιοχές, που θα υποδείξει το Υπουργείο Εξωτερικών.


«Η ανταπόκριση είναι μέρα από τις προσδοκίες μας και μας δίνει μεγάλη χαρά», τόνισε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Δέσποινα Καμπούρη, κάνοντας γνωστό πως σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει και νέο κάλεσμα, με ενδεχόμενη διαφοροποίηση των προς συγκέντρωση ειδών, καθώς οι σεισμόπληκτοι θα αρχίσουν να οργανώνουν την καθημερινότητά τους σε καταυλισμούς, που ήδη δημιουργούνται.

Στον Δήμο Πωγωνίου

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στο κάλεσμα του Δήμου Πωγωνίου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ηπείρου.Από την πρώτη κιόλας στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

«Η άμεση ανταπόκριση των δημοτών μας είναι αξιοσημείωτη. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες συγκεντρώθηκε μία μεγάλη ποσότητα από είδη πρώτης ανάγκης, που θα ανακουφίσουν, έστω και για λίγο, τους συνανθρώπους μας, που συνεχίζουν να βιώνουν αυτή την τεράστια καταστροφή. 

Η σκέψη μας είναι μαζί τους και θα είμαστε παρόντες σε ό,τι μπορούμε να συνδράμουμε», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Σιούτης, ευχαριστώντας όσους ανταποκρίθηκαν.


Πρωτοβουλία και από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία ξεκίνησε η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, καλώντας τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων του νομού να αναλάβουν άμεσα τoν συντονισμό της κίνησης αλληλεγγύης!

Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους, μαξιλάρια, καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια, τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α.), εμφιαλωμένα νερά, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας, κιτ ατομικής υγιεινής για γυναίκες και ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Τα σχολεία καλούνται να επικοινωνούν τηλεφωνικά για την παράδοση της βοήθειας με τους Στέφανο Μιχάλη (6944291647), Κωνσταντίνο Γκανιάτσα (6947830028), Χρήστο Καλαμπόκη (6976776604), Μάρκο Μεγήρ (6944660907), Παναγιώτη Λαζοκίτσιο (6944177420), Βασίλη Παπαγεωργίου (6932267486), Δημήτρη Καραδήμα (6974067685), Μιχάλη Στράτο (6974360076) και Βαγγέλη Παπαϊωάννου (6937015472).

Κάλεσμα από το ΚΚΕ(μ-λ)

Την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν, καλεί τους πολίτες να δείξουν

Να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν, καλεί το ΚΚΕ(μ-λ) τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ζητώντας τους να απαιτήσουν την επείγουσα μαζική αποστολή διεθνούς βοήθειας για την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων. 

Επίσης, κάνει γνωστό ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (γάλα σε σκόνη, πάνες, σερβιέτες, γάζες, παυσίπονα, ορούς, υπνόσακους και είδη ατομικής υγιεινής) στο Αριστερό Στέκι Νεολαίας (Κουγκίου 23), κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μεγάλη η ανταπόκριση για συγκέντρωση βοήθειας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6800012055404171617
item